Hoofdgerecht

Riso venere con salmone Zwarte rijst met zalm

Hoofdgerecht

Riso venere con salmone Zwarte rijst met zalm

Deze zwarte rijst aten we voor het eerst in Bologna op een prachtig pleintje onder de bogen.

De rijst kocht ik in een natuurvoedingswinkel.

Bereidingswijze

  1. Breng de rijst in ca. 4 dl water met wat zout aan de kook en laat op een laag vuur in ca. 45 minuten gaar worden. Roer nu en dan. Giet overtollig vocht af en laat de rijst droog stomen met een deksel op de pan zonder vuur.
  2. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bestrijk met olie. Verhit een grill- of koekenpan en bak de vis ca. 3 minuten per kant afhankelijk van de dikte van de filet en gewenste gaarheid.
  3. Schep de rijst in een kookring en druk even aan, verwijder de ring. Leg de zalmfilets erbij. Garneer met munt en citroen.

Tip: lekker met een tomatensalade met munt of rucola.

Opmerking of tip: wij Nederlanders willen hier wellicht een sausje bij zoals Hollandaise saus.

Riso venere con salmone Zwarte rijst met zalm

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer