Recepten

Bijgerecht – 3 oktober 2020

Snelle pittige linzen

Snelle pittige linzen maak je in een handomdraai. Lekker als lunch met een blikje van goede kwaliteit.

Lees meer
Vegan – 1 november 2021

Geroosterde pompoen met linzen

Met pompoen zet je echt kleur op tafel! Rooster de pompoen in parten in de oven en vul vervolgens de holte op met een vulling van mooi zwarte belugalinzen. Dat zorgt voor een mooi contrast. Maak de pompoenparten extra lekker door ze voor het roosteren te bestrijken met een kruidige olie of een zelfgemaakte topping van kruiden en pompoenpitten.

Lees meer
Bijgerecht – 12 oktober 2020

Beluga linzen met witlof en mandarijndressing

  Maak deze beluga linzen met witlof en mandarijndressing eens. ’t Is nu niet direct een combinatie die je zou bedenken maar de een had trek in linzen en de ander in witlof… Dus werd het een combi van deze twee groenten en dat pakte bijzonder goed uit. De mandarijn neutraliseert het vettige van de gegrilde witlof en geeft een lekker fris zuurtje aan het gerecht. Beluga linzen zijn kleine zwarte glanzende linzen die qua uiterlijk wel wat weg hebben van kaviaar. De smaak is, net als die van Puy linzen, heerlijk, maar ik gebruik ze ook vaak omdat deze zwarte linzen ze zo’n mooi contrast geven met andere groenten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ± 35 minuten Oventijd: ± 12 minuten

Lees meer
Hoofdgerecht – 14 september 2020

Herfstige linzensalade met veel kleur

Het ziet er naar uit dat we de herfst heerlijk zomers gaan inluiden. Nog even genieten van lekker naar buiten, fietsen, wandelen, op een terrasje zitten en andere buitenactiviteiten voor we komende maand toch echt naar binnen moeten. Wat hebben we geluk gehad deze ‘op afstand’ zomer, dat we zoveel naar buiten konden. Nu maar hopen dat de herfst ons ook zo welgezind is. Met deze lekker kleurige salade zit je in ieder geval goed. Hoe meer kleur, hoe lekkerder en ook hoe gezonder! Want elke kleur groente (en ook fruit!) levert weer andere goede voedingsstoffen die ons helpen onze weerstand te verhogen. En een goede weerstand zullen we komende herfst en winter extra hard nodig hebben. Dus ga voor kleur deze herfst en winter!

Lees meer
26 maart 2020

Rode linzensoep

Enthousiast ben ik over verspakketten. Dozen met alle of bijna alle ingrediënten voor een gerecht. Zowel verse als droge producten en smaakmakers plus het recept zodat je direct aan de slag kunt. Soms moet je er vlees of kip bij kopen, maar dat zie je in een oogopslag. De pakketten zijn niet alleen makkelijk, maar ook goedkoper. Heb je 1 stengel bleekselderij nodig dan hoef je niet een hele struik te kopen, bij kruiden idem dito in dit pakket 6 takjes tijm, 1 laurierblad en een klein stukje gember. Je hoeft er niet naar te zoeken in de winkel en hebt geen restanten. Dit recept is een vegetarisch voorgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 3 personen.

Lees meer
5 november 2018

Vegan linzen soep met kokos

Tja, waarom kies ik deze ongenadig lekkere maaltijd soep om met jullie te delen. Ten eerste omdat hij heerlijk is, ten tweede omdat hij makkelijk te bereiden is en ten derde om altijd een vegan gerecht in de vriezer te hebben. Drie goede redenen om deze soep meteen te maken. Maak dan ook minstens deze hoeveelheid, ook als je  met z’n tweeën bent. Steeds meer van mijn vrienden proberen vegetarische of vegan gerechten uit en wat is er dan mooier om deze vegan soep in de vriezer te hebben. En als je geen vegan vrienden hebt, nodig dan je buren uit om weer eens even bij te kletsen.

Lees meer
Hoofdgerecht – 2 december 2016

Tajine van kip en linzen

4 1/2 biologische citroen 4 biologische kipdijfilets 3-4 tl ras el hanout 4 el olijfolie 2 tenen knoflook, in plakjes 1 ui, in halve ringen 300 g winterwortel, in plakken 300 el pastinaak, in plakken 75 g gemengde olijven 200 g kleine groene linzen uit Puy 500 ml biologische kippenbouillon 2 el bladpeterselie, fijngehakt Pers

Lees meer
Hoofdgerecht – 18 november 2016

Geroosterde zalm met Indiase linzen

De vette zalm is een heerlijke combinatie met de wat drogere linzen. De mango zorgt voor een friszoete noot.

Lees meer
Hoofdgerecht – 7 oktober 2016

Eekhoorntjesbrood van de grill met Puy linzen

Eekhoorntjesbrood uit eigen bos is zo’n beetje het lekkerste dat ik ken. Helaas heb ik deze voor het recept moeten kopen. De notige smaak van de linzen gaan er heel goed bij. Ik heb heerlijke bio Puy Linzen gebruikt van Mahuna. Die hebben ze gewoon bij mijn Deen supermarkt in Amstelveen, in handige hersluitbare potjes. Voorweken is niet nodig. De grilltijd van de paddenstoelen is afhankelijk van de grote en dikte. Leg kleine dunne wat later bij grotere dikkere, zodat alles tegelijk klaar is. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 55 minuten (inclusief 45 minuten zachtjes garen)

Lees meer
19 augustus 2016

Groentecurry met rode linzen

4 4 el olijfolie 3 grote tenen knoflook 1 el verse gemberwortel, geraspt 1 tl mosterdzaad 1 tl komijnzaad 2 gedroogde chilipepertjes 2 el geraspte kokos 250 g rode linzen 1 tl kurkuma 300 g bloemkool, in roosjes 1 courgette, in plakken 1 winterwortel, in plakken 250 g kerstomaatjes 1 bosje verse koriander, grof gehakt

Lees meer
5 augustus 2016

Linzensalade met biet en paprika

Belugalinzen worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. De gitzwarte kleine linzen hebben een verfijnde smaak, behouden tijdens het koken hun mooie kleur en blijven stevig. Ze zijn heerlijk in salades, soepen en allerlei gerechten met granen. De kruidige wat peperige zwarte linzen combineren qua kleur en smaak mooi met de paprika en de rode biet. Bereidingstijd: 35 minuten Voor 2 personen

Lees meer
Hoofdgerecht – 17 juni 2016

Linzen met paprikaworst en geitenkaas

De peperige smaak van groene linzen doet het goed in salades, stoofgerechten en natuurlijk soepen. Maar ook linzen met gebakken uien en champignons als bijgerecht smaken verrukkelijk. Ik verwerk ze regelmatig in diverse gerechten. Dit gerecht van linzen met paprikaworst en verse geitenkaas serveer ik lauwwarm maar je kunt het ook goed koud eten. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer