Hoofdgerecht

Herfstige linzensalade met veel kleur

Hoofdgerecht

Herfstige linzensalade met veel kleur

Het ziet er naar uit dat we de herfst heerlijk zomers gaan inluiden. Nog even genieten van lekker naar buiten, fietsen, wandelen, op een terrasje zitten en andere buitenactiviteiten voor we komende maand toch echt naar binnen moeten. Wat hebben we geluk gehad deze ‘op afstand’ zomer, dat we zoveel naar buiten konden. Nu maar hopen dat de herfst ons ook zo welgezind is. Met deze lekker kleurige salade zit je in ieder geval goed. Hoe meer kleur, hoe lekkerder en ook hoe gezonder! Want elke kleur groente (en ook fruit!) levert weer andere goede voedingsstoffen die ons helpen onze weerstand te verhogen. En een goede weerstand zullen we komende herfst en winter extra hard nodig hebben. Dus ga voor kleur deze herfst en winter!

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in een pan met 400 ml water en een beetje zout in 20-25 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef goed uitlekken.
  2. Meng de linzen in een kom met 2 eetlepels azijn, 3 eetlepels pompoenpittenolie of olijfolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper. Laat de linzensalade 20 minuten staan, zodat de smaken goed op elkaar in kunnen werken.
  3. Schil in de tussentijd de biet met een dunschiller en snijd de biet in dunne plakjes van ca. 2 mm. Snijd de helft van de plakjes in vieren en de andere helft in piepkleine blokjes.
  4. Schil ook de wortel , snijd deze in de lengte in dunne plakken en vervolgens de plakken in piepkleine blokjes. Doe de bietenblokjes, wortelblokjes en bietenplakjes over in aparte schaaltjes. Sprenkel er wat azijn erover en schep even door.
  5. Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in vieren en het bosuitje in dunne ringetjes.
  6. Trek 8-10 radicchiobladeren voorzichtig los van het kropje. Was de bladeren en dep ze droog. Scheur de bladeren in grove stukken.
  7. Zet de metalen ring in het midden op een bord en schep er een kwart van de linzensalade in. Druk goed aan. Verdeel de radicchio, rucola, bietplakjes, komkommer en tomaatjes eromheen. Strooi de bietblokjes, wortelblokjes, pompoenpitten en basilicum eroverheen.
  8. Druppel nog wat dragonazijn en pompoenpittenolie of olijfolie over de salade en garneer met de bloemen. Trek pas dan de metalen ring voorzichtig omhoog. Maak de andere borden met deze kleurige herfstsalade op dezelfde manier op. Geniet ervan!

Herfstige linzensalade met veel kleur

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer