Linzensalade met biet en paprika

Linzensalade met biet en paprika

Belugalinzen worden ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd. De gitzwarte kleine linzen hebben een verfijnde smaak, behouden tijdens het koken hun mooie kleur en blijven stevig. Ze zijn heerlijk in salades, soepen en allerlei gerechten met granen. De kruidige wat peperige zwarte linzen combineren qua kleur en smaak mooi met de paprika en de rode biet.

Bereidingstijd: 35 minuten
Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in water met het laurierblad en de kruidnagels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg pas aan het einde van de kooktijd zot naar smaak toe.
  2. Verhit de olijfolie en bak de ui met de uitgeperste knoflook en de paprika’s al omscheppend lichtbruin en de paprika beetgaar. Schep de afgegoten linzen en versgemalen peper en fleur de sel naar smaak erdoor.
  3. Verdeel het linzenmengsel over de borden, leg de bietenpartjes ertussen, knijp de limoen erboven uit en strooi de feta erover. Garneer met het bieslook.

Rode bieten
Rode bieten of kroten zijn donkerrode knollen met mooie rood generfde groene bladeren. Er zijn zomer en winterbieten. De zomerbieten zijn van mei tot en met september te koop, deze wat kleinere bieten worden veelal in bosjes met het loof er nog aan verkocht. Dit loof kun je verwerken in soepen, roerbakgerechten en salades. Zomerbieten zijn lichter van kleur dan de winterbieten. Ik kook mijn bieten altijd zelf, als je dit eenmaal een keer geproefd hebt wil je echt niets anders meer. De kooktijd van zomerbietjes is ongeveer 25 minuten.

Linzensalade met biet en paprika

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer