De vette zalm is een heerlijke combinatie met de wat drogere linzen. De mango zorgt voor een friszoete noot.
Bereidingswijze
- Wrijf de stukken zalm in met wat zout en limoensap en leg ze 30 minuten in de koelkast. Meng de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, 3 el olie en naar smaak zout en peper door elkaar. Schep de plakjes mango erdoor.
- Verwarm 1 el olie in een kleine hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en gember zachtjes 3 minuten. Roer de Indiase currypasta erdoor en fruit 1-2 minuten mee. Schep de plakjes wortel erdoor, voeg 2 el water toe en stoof afgedekt 10 minuten op laag vuur. Roer de linzen erdoor en laat goed warm worden. Roer er eventueel de kokoscrème door.
- Verwarm een koekenpan zonder vet. Bestrijk de stukken zalm met olie en bak ze op de velkant 5 minuten en op de andere kant 2 minuten. Leg de stukken zalm op de linzen. Schep de veldsla door de mango en serveer bij het gerecht.