Hoofdgerecht

Geroosterde zalm met Indiase linzen

Hoofdgerecht

Geroosterde zalm met Indiase linzen

De vette zalm is een heerlijke combinatie met de wat drogere linzen. De mango zorgt voor een friszoete noot.

Bereidingswijze

  1. Wrijf de stukken zalm in met wat zout en limoensap en leg ze 30 minuten in de koelkast. Meng de rest van het limoensap met de geraspte limoenschil, 3 el olie en naar smaak zout en peper door elkaar. Schep de plakjes mango erdoor.
  2. Verwarm 1 el olie in een kleine hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook en gember zachtjes 3 minuten. Roer de Indiase currypasta erdoor en fruit 1-2 minuten mee. Schep de plakjes wortel erdoor, voeg 2 el water toe en stoof afgedekt 10 minuten op laag vuur. Roer de linzen erdoor en laat goed warm worden. Roer er eventueel de kokoscrème door.
  3. Verwarm een koekenpan zonder vet. Bestrijk de stukken zalm met olie en bak ze op de velkant 5 minuten en op de andere kant 2 minuten. Leg de stukken zalm op de linzen. Schep de veldsla door de mango en serveer bij het gerecht.

Geroosterde zalm met Indiase linzen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer