Salade recepten schrijven is een heel dankbaar onderwerp door de frisse kleuren ziet het er in beeld altijd mooi uit. Salades zijn meer dan groene blaadjes sla, daar begint het nieuwe kookboek van Janneke Philippi mee.
Een nieuw seizoen, nieuwe inspiratie en een nieuw boek. Dit is precies wat je nodig hebt na de donkere wintermaanden. Door andere gerechten op tafel te zetten en met de seizoenen mee te bewegen ga je vanzelf fitter en frisser voelen. Maak een kop koffie en ga er lekker voor zitten. Maak vervolgens een boodschappenlijstje, ga daarna de keuken in om heerlijke gerechten te maken die je met elkaar kunt delen. Salades lenen zich bij uitstek voor lichter, groener en snelle, in een hand om draai gerechten.
Salades je maakt er een heerlijke lunch mee, een bijgerecht of en maaltijdsalade dat je serveert met een stuk brood. Ook deze recepten zoals rozemarijn speltrepen met abrikoos, kruidengrissini’s en mozzarellabrood vindt je in het boek om maar wat te noemen.
Hieronder een aantal verrassende bites en pieces die me opvielen waar ik heel blij van wordt. Het maakt de recepten en het boek daardoor net even anders.
- Maak van verse laurierblaadjes een heerlijke olie voor over de tomatensalade.
- Met dragon en peterselie maak je een kruidige Amerikaanse coleslaw.
- Halveer sperziebonen in de lengte en schep om met gerookte knoflookdressing.
- Een zomerse tomatensalade maak je spannend met granaatappelpitjes, limoensap en sesamzaadjes.
- Voeg geroosterde kerstomaatjes aan een klassieke Caprese voor een intens zoete smaak.
- Handige flessen of potten met salademixen maak je van te voren met bijvoorbeeld nootjes, zaden, roze peperbessen en geroosterde watermeloenpitten.
- Lekker trendy; salade van parelcouscous met dille, gedroogde pruimen en sinaasappel.
- Super vega salade boterboontjes met cannelinibonen (kan uit blik of vers gedopt in de zomermaanden) met mosterdtijmdressing en Parmezaanse kaaskrullen. Wil je de salade veganistisch maken serveer dan met gebakken oesterzwammen of serveer met een van de salade mixen.
Van gekleurde wortel, paarse mini koolblaadjes salade met rode biet en rode kool, gepofte aubergine salade met rode peper en munt, Italiaanse cima di rapa met knoflookolie, citroen en pikante pijnboompitten….
Do I need to say more.
Auteur: Janneke Philippi
Uitgeverij: Nijgh en van Ditmar
ISBN: 978 90 388 0600 6
Prijs: € 24.99