Radijsblaadjes, venkeltoppen en het zachte groene loof van de worteltjes. Deze jonge groene blaadjes gaan gewoon in een heerlijke salade voor de lunch. Voor een lekker kruidige salade voeg je er nog basilicumblaadjes en geplukte takjes kervel aan toe. Schep de salade om met een zelf gemaakte peterseliedressing. Dat is zo gepiept en maakt het verschil. Neem 2 sjalotten snipper ze fijn, schep ze om met 2 eetlepels witte wijn azijn. Laat 5 minuten marineren, zodat de sjalotjes ‘garen’ in de azijn. Schenk er 6 eetlepels goeie olijfolie op. Breng op smaak met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper. Schep de sla blaadjes om met een fijngesneden venkel en plakjes radijs. Brokkel er verse geitenkaas overheen. Serveer met geroosterd zuurdesembrood.
Linzen in kleuren en maten
Je hebt linzen en linzen. Linzen horen tot de peulvruchten, het zijn de zaden van de linzenplant. Rijk aan eiwitten en vezels en daarnaast een belangrijke een bron van (B)vitaminen en mineralen als ijzer. Linzen zijn er in soorten en maten. Het grootste verschil zit ‘m in de kleur. Je hebt bruine linzen, groene linzen,
Lees meerKoop nu bij speciaalzaken in de buurt
foto: Volendammer visspecialist, Henry Schilder, Amstelveen Koop juist nu bij speciaalzaken in de buurt. Want slagers, viswinkels, groentewinkels, kaaszaken etc. hebben het heel moeilijk in deze crisis. Ik vind het altijd fijner om in kleine winkels en op de markt te kopen. Je kunt bij de specialisten altijd lekkere seizoensspecialiteiten bestellen (asperges, kervel, (jonge)salie, lamsvlees
Lees meerSergio Herman brengt Hommage aan mossel
Met zijn nieuwste kookboek Hommage brengt sterrenchef Sergio Herman een eerbetoon aan de Zeeuwse mossel en vooral ook aan zijn vader en moeder. Een prachtig boek met 50 heerlijke, goed maakbare recepten, van mosselen à la carbonara tot moules Dame Blanche. In het boek staan mooie foto’s en ook het hele verhaal over de herkomst
Lees meer