Soep

Easy miso-ramen soep met lente ui en shiitake

Soep

Easy miso-ramen soep met lente ui en shiitake

Thuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker.

Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels in ruim kokend water gaar. Afgieten en laten uitlekken.
  2. Kook ondertussen 2 eieren inkokend water ca. 6 minuten. Laten schrikken en pellen.
  3. Breng in de tussentijd de kippenbouillon of ½ liter water met het zakje dashipoeder aan de kook. Roer misopasta erdoor. Breng op smaak met Japanse sojasaus. Als je de soep niet krachtig genoeg vindt kun je nog wat dashipoeder toevoegen en is het te krachtig dan wat heet water.
  4. Voeg de plakjes shiitakes toe. Verdeel de warme noedels en bouillon over 2 grote kommen. Halveer de eieren en leg ze op de ramen noedels in de kom. Strooi de lente-ui erover.

*Dashi is Japanse bouillon van gedroogde, gefermenteerde bonito en zeewier. Je kunt het zelf maken maar ook de poeder die je in zakjes koopt is erg lekker.

Tip: Restjes en uit de voorraad: Je kunt ook een restje gekookte pasta of eiernoedels gebruiken voor de soep.

Extra miso-ramensoep toppings bijvoorbeeld: blokjes silken tofu; garnalen of stukje gare vis; gare stukjes of reepjes kip of ander vlees of vleeswaren.

Easy miso-ramen soep met lente ui en shiitake

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer