Broodmaaltijd

Kruidige eiersalade voor het Paasontbijt

Broodmaaltijd

Kruidige eiersalade voor het Paasontbijt

Kruidige eiersalade voor het Paasontbijt. Deze week voor Pasen staat natuurlijk in het teken van eieren! Met de kinderen eieren beschilderen en versieren voor het Paasontbijt of de Paasbrunch. En natuurlijk leuke gerechten voor het paasontbijt bedenken. Bij ons is eerste Paasdag dé dag dat we met ons gezin van vroeger bij elkaar komen voor onze traditionele uitgebreide supergezellige en vaak ook lekker rommelige Paasbrunch. Dat gezin is inmiddels wel uitgebreid met onze eigen kinderen, schoonkinderen en een hele rits aan kleinkinderen. We zijn inmiddels met 20 volwassenen en 7 kleinkinderen. Dus als het even kan vieren Pasen in de tuin bij mijn zusje aan een heel lange tafel.  Elk gezin neemt een zelfgemaakt gerecht mee. Om dubbelen te voorkomen, kies je iets uit een al oude lijst die elk jaar weer opduikt. Of vaak wordt dat voor je gekozen. Dit jaar is de eiersalade aan mij toe bedeeld. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je daar je eigen draai aan geeft. Bij mij begint het dan meteen te borrelen en buitelen de ideeën over elkaar heen en kies ik pas op het laatste moment wat het wordt. Misschien deze mediterrane eiersalade met feta, maar het kan ook zomaar een eiersalade met kerrie, cashewnoten en  koriander en bosui worden of heel simpel eiersalade met grove mosterd en verse dragon. Het wordt vast weer een heel gezellige Pasen met natuurlijk ook eieren rapen!

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in ruim water in 8-10 minuten tot de dooiers gestold zijn. Giet de eieren in een vergiet af en spoel ze even met koud water, zodat het kookproces stopt en de eieren niet nagaren. Laat de eieren afkoelen tot lauw.
  2. Knip de sprietjes bieslook in kleine stukjes en hak intussen de peterselie en dragon fijn.
  3. Pel de eieren en snijd ze op een plank in stukjes. Doe alles over in een diep bord en prak het eimengsel met een vork heel fijn.
  4. Meng de mayonaise en kurkumaerdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep vervolgens de fijngehakte kruiden erdoor.
  5. Doe de salade over in een mooie, wijde schaal en garneer met een tomaatje en verse kruiden. Lekker bij de Paasbrunch en ook op een toastje bij de borrel.

Kruidige eiersalade voor het Paasontbijt

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer