Gepocheerd ei op voorjaarssalade

Gepocheerd ei op voorjaarssalade

Gepocheerd ei is mijn lievelingsgerecht. Tot voor kort at ik het zelden, omdat kakelverse eitje moeilijk te vinden zijn. Met de bestelsite ZTRDG.nl is daar een einde aan gekomen. Zij leveren eieren de dag nadat ze zijn gelegd. Ben er vast klant zul je begrijpen.

Bereidingswijze

Zijn de eitjes iets minder vers pocheer de eieren dan als volgt: bekleed 2 kopjes elk met een stukje huishoudfolie. Breek in elk kopje een ei. Draai het folie dicht, zodat het ei strak in het folie is verpakt.
Breng in een pan ruim water aan de kook aan. Zet het vuur uit. Laat de ingepakte eieren in het water glijden en pocheer de eieren 4-5 minuten.
Neem de pakketjes met een schuimspaan uit de pan en spoel ze even af onder koud water. Verwijder het folie en de eieren op de salade.

Gepocheerd ei op voorjaarssalade

  • Voorbereidingstijd: 5min
  • Bereidingstijd: 10min
  • Aantal personen: 2
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer