Blog

Pasen: plastic eggs and (k)eggs

Eieren rapen met Pasen. Een meer dan gezellige bezigheid met kinderen en kleinkinderen, maar ook met volwassenen kun je er een speciale draai aangeven.

Blog

Pasen: plastic eggs and (k)eggs

Eieren rapen met Pasen. Een meer dan gezellige bezigheid met kinderen en kleinkinderen, maar ook met volwassenen kun je er een speciale draai aangeven.

Pasen: plastic eggs and (k)eggs

Plastic eggs and (k)eggs. Wat eggs zijn weten we wel, maar wat zijn (k)eggs?  Grote biervaten. Eerst maar even over de plastic eieren. Niet alleen Kerstfeest vier je anders in een warm land, ook Pasen. Want hoe zoek je eieren in de tuin als de chocolade-eieren smelten en de gekookte eieren bederven? Je wilt er toch een feestje van maken als kinderen (en sommige volwassenen) fanatiek op zoek zijn naar de verstopte eieren. Als het een graad of 27 is, moet het anders. In het zuiden van Amerika zoek je plastic eieren. Ze hebben verschillende maten en kleuren en je vult ze met kleine speelgoedjes en verpakte snoepjes. Elk kind krijgt een mandje en zoeken maar tot je er een stuk of 20 hebt. En als je een beetje grote tuin hebt, doe je dit niet alleen, maar vier je het met zoveel mogelijk vrienden. Ik ga het dit jaar voor de eerste keer meemaken, maar sta nu al versteld van de hoeveelheid nepeieren die er in alle maten te koop zijn.

cholade voor pasen
Paas chocolade

Natuurlijk is er met Pasen wel chocolade te koop. Van chocolade worteltjes tot chocolade tulpen en veel chocolade haasjes. Bijna alles is gemaakt van melkchocolade. De grote hazen in melk, puur en witte chocolade, die je bij elke bakker in Nederland ziet, heb ik hier nog niet gezien. 

flyer voor de (k)egg Hunt
de aankondiging voor de (k)egg hunt

Ook voor de volwassenen is er hier een eier-speurtocht: de Easter (K)egg Hunt. Wat is dat nu weer? Ik kom hier altijd weer iets tegen waar ik nog nooit van heb gehoord. De initiatiefnemer van de Egg Hunt dit jaar is 99bottles, taproom & bottleshop, die in downtown Sarasota in zes verschillende winkels biervaten verstopt heeft. De eerste groep of persoon die ze alle zes vindt, wint de hoofdprijs. 

vind de winkels met de biervaten
zoek de winkels met de biervaten

Je kunt de details van de winkels die meedoen vinden op de flyers die her en der downtown verspreid zijn. Uit de cryptische omschrijving moet je eerst de juiste winkel vinden en daarna op zoek gaan naar het versierde biervat. Weer eens wat anders om mensen naar onbekende ‘winkels’ te lokken. Ik kan me voorstellen dat het meer dan gezellig is bij 99bottles tijdens de prijsuitreiking. Genoeg tapbier, lekkere wijn en heel lekkere hapjes. 

een van de 6 biervaten die je moet zoeken
een van de zes biervaten die je moet zoeken
Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *