Kaasquiche met venkel en asperges

Kaasquiche met venkel en asperges

Bereidingswijze

  1. Snijd de houtachtig uiteinden van de asperges, zorg dat hierna alle asperges even lang zijn. Schil met een dunschiller alleen de harde onderkanten van de asperges.
  2. Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  3. Schaaf intussen de venkelknol op een mandoline of met een andere schaaf in flinterdunne plakjes.
  4. Bekleed het bakblik met bakpapier, dat mag aan alle kanten rommelig uitsteken. Maak dan in de vorm met de plakjes bladerdeeg een taartbodem met een opstaande rand van 4-5 cm hoog.
  5. Leg de plakjes ham naast elkaar op de taartbodem. Verdeel de plakjes venkel erover, druk iets aan.
  6. Klop in een kom de eieren los met slagroom, wat nootmuskaat, versgemalen peper en de kaas en schenk dit mengsel in de taartbodem. Leg de asperges in de het ei-kaasmengsel, met kopjes zowel naar links als naar rechts.
  7. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de quiche 5 minuten afkoelen en neem hem dan met het bakpapier voorzichtig uit de vorm. Leg de taart met bakpapier eronder op een grote plank. Serveer in stukken.
  9. Lekker met een salade van flinterdun geschaafde koolrabi met rucola en radijsjes.

Kaasquiche met venkel en asperges

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer