Blog

Een udkv8 weekend

Afgelopen weekend ontdekte ik hoe leuk het is om een keer een menu samen te stellen met receptuur van onze site. Het resultaat was top.

Blog

Een udkv8 weekend

Afgelopen weekend ontdekte ik hoe leuk het is om een keer een menu samen te stellen met receptuur van onze site. Het resultaat was top.

Een udkv8 weekend

Afgelopen vrijdag bedacht ik me dat het een aardig idee zou zijn om eens een weekend Uit de Keuken van 8 te koken. Elke week staat er weer nieuwe inspiratie op onze site. Ik verdenk er ons allemaal van, dat we beslist niet alle receptuur van de collega’s maken. Vandaar mijn idee om dit weekend eens met de zes vaste collega’s aan de slag te gaan. Er is markt op vrijdag in ons dorp en dat betekent verse vis, de groenteman heeft bijna alles, de kaaswinkel is top en anders is er altijd nog de supermarkt. Vanzelfsprekend ligt er in mijn koelkast ook nog wel het een en ander wat ik kan gebruiken.

Kiezen maar

Echt fijn om door de receptuur van onze site te bladeren. Ik had geen behoefte om uitgebreid te koken, maar gewoon lekker. Nou dat is gelukt! Alleen het uitzoeken al was een feest, wat een mooi assortiment gerechten hebben we inmiddels gecreëerd.

De gerechten

Vrijdagavond de zalm van Annelène, op zaterdag voor de lunch de venkel-appel salade van Tilly, zaterdagavond de gazpacho van Jose, de pittige linzen van Yolanda en het chocoladedessert van Clara. Zondag voor de brunch het eitje van Marijke en het diner werd een combinatie van de restjes (gazpacho, overgebleven groentes van vrijdag) en een klein bordje simpele pasta met knoflook en pepertjes.

Slim koken

Natuurlijk ben ik slim geweest en heb ik zaterdag een flinke hoeveelheid paprika’s voor de gazpacho en de brunch geroosterd. Altijd meer maken dan er nodig is, want ‘dat kan ik goed hebben’ is een uitdrukking die ik regelmatig gebruik als ik iets heel lekker vind. En het idee om de overgebleven koude groentes en sausje te mengen van het zalm recept van Annelène, werkte perfect. Beetje gewone sla als ondergrond en klaar is kees.

Het was een lekker-eet-weekend en meer dan leuk om te doen.

Hier nog even de recepten op een rijtje

Gebakken zalm met dragonsaus en lentegroenten

Venkel-appelsalade met Manchego kaas

Gazpacho met geroosterde paprika

Snelle pittige linzen

Chocolade dessert met frambozen

Sandwich met geroosterde paprika, zalm en ei

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *