Afgelopen vrijdag bedacht ik me dat het een aardig idee zou zijn om eens een weekend Uit de Keuken van 8 te koken. Elke week staat er weer nieuwe inspiratie op onze site. Ik verdenk er ons allemaal van, dat we beslist niet alle receptuur van de collega’s maken. Vandaar mijn idee om dit weekend eens met de zes vaste collega’s aan de slag te gaan. Er is markt op vrijdag in ons dorp en dat betekent verse vis, de groenteman heeft bijna alles, de kaaswinkel is top en anders is er altijd nog de supermarkt. Vanzelfsprekend ligt er in mijn koelkast ook nog wel het een en ander wat ik kan gebruiken.
Kiezen maar
Echt fijn om door de receptuur van onze site te bladeren. Ik had geen behoefte om uitgebreid te koken, maar gewoon lekker. Nou dat is gelukt! Alleen het uitzoeken al was een feest, wat een mooi assortiment gerechten hebben we inmiddels gecreëerd.
De gerechten
Vrijdagavond de zalm van Annelène, op zaterdag voor de lunch de venkel-appel salade van Tilly, zaterdagavond de gazpacho van Jose, de pittige linzen van Yolanda en het chocoladedessert van Clara. Zondag voor de brunch het eitje van Marijke en het diner werd een combinatie van de restjes (gazpacho, overgebleven groentes van vrijdag) en een klein bordje simpele pasta met knoflook en pepertjes.
Slim koken
Natuurlijk ben ik slim geweest en heb ik zaterdag een flinke hoeveelheid paprika’s voor de gazpacho en de brunch geroosterd. Altijd meer maken dan er nodig is, want ‘dat kan ik goed hebben’ is een uitdrukking die ik regelmatig gebruik als ik iets heel lekker vind. En het idee om de overgebleven koude groentes en sausje te mengen van het zalm recept van Annelène, werkte perfect. Beetje gewone sla als ondergrond en klaar is kees.
Het was een lekker-eet-weekend en meer dan leuk om te doen.
Hier nog even de recepten op een rijtje
Gebakken zalm met dragonsaus en lentegroenten
Venkel-appelsalade met Manchego kaas
Gazpacho met geroosterde paprika
Snelle pittige linzen
Chocolade dessert met frambozen
Sandwich met geroosterde paprika, zalm en ei