Asperge-automaat

  Posted on   by   Geen reacties

Ons Brabants dorp heeft sinds dit seizoen een asperge-automaat, wat een innovatie!

24/7 toegang hebben tot het witte goud. De automaat geeft de keuze tussen geschilde of ongeschilde asperges, verschillende kwaliteiten èn ze zijn goed, luchtdicht verpakt.  Je kunt contactloos met bankpas betalen!

Wij hebben het over Baarschot, een dorp in Midden-Brabant. De lokale aspergeteler had  altijd al verkoop bij zijn bedrijf, maar nu dus ook via een automaat.

Wij zagen ze al eerder, vooral in België: de broodautomaat, de aardbeienautomaat en zelfs de mosselautomaat. Maar nu rukken ze ook op in het Brabantse land: de melkautomaat, de eierenautomaat en de aardbeienautomaat. Consumenten worden er blij van;  kopen bij de boer betekent verse producten van goede kwaliteit , lokaal geproduceerd (footprint), en vaak ook nog eens betaalbaarder.

En de boer/teler houdt controle over een deel van zijn afzet en is niet geheel overgeleverd aan de macht van de grote retail.

Kortom laat maar komen die automaten!

Categories: BlogTags: ,

Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *