lunchgerecht

Haringhapje

lunchgerecht

Haringhapje

Aan zo’n malse zilte haring hoef je natuurlijk niets te doen. Weghappen, genieten en klaar. Soms heb ik zin om hem een hoofdrol te geven en er een mooi gerechtje van te maken.

 

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en halveer in de lengte. Haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in stukken en pureer in een keukenmachine of blender. Laat in een zeef uitlekken.
  2. Snijd intussen de staartjes van de haring af, verwijder eventuele graatjes en snijd elke halve haring in 3 of 4 gelijke stukken.
  3. Bekijk de zeekraal. Bij malse zeekraal hoef je niks te doen, verwijder eventuele harde stukjes. Blancheer 30 seconden in kokend water, giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
  4. Duw met een lepel vocht uit de komkommer. Doe de komkommer in een kom. Roer er 3-4 lepels Griekse of andere yoghurt door. Breng het mengsel op smaak met mierikswortel, zout, peper en een snufje koriander.
  5. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in luciferdunne reepjes. Besprenkel met wat citroensap of witte wijn.
  6. Knip bieslook.
  7. Afwerking: Verdeel komkommermengsel over 4 borden en maak er met de bolle kant van een lepel een brede streep van. Leg hierop afwisselend stukjes haring, plukjes zeekraal, appel en bestrooi met bieslook. Desgewenst mogen er wat chipjes bij of plakjes radijs.

Haringhapje

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer