Dessert

Granito van groene thee en specerijen met hazelnootolie

Dessert

Granito van groene thee en specerijen met hazelnootolie

Tijdens een proeverij en een verrukkelijk etentje met collega’s op het Betuws Wijndomijn kregen we een aantal prachtige wijnen van het Domijn te proeven. Ook super lekkere bubbels! en cider van lokaal geperste appelen. Dit is de eerste keer dat ik echt enthousiast was over wijn en cider van eigen bodem. Petje af… Melissa van Mobipers waar de appels voor de cider worden geperst, had ook walnoot- en hazelnootolie van eigen productie bij zich. Wat ongelofelijk lekker zijn die! De walnootolie was al goddelijk maar met de Hazelnootolie waan je je in het paradijs! Boudewijn, van Restaurant Rivers, in Marnemoende, die in de wijngaard was komen koken, gebruikte ze in de gerechten die hij voor ons maakte. Net als in het restaurant kookt hij zalig met lokale producten. Dit Betuwse diner in de wijngaard was heel goed als culinaire inspiratie. Ik ben direct aan de gang gegaan met granito van groene thee die ik heb ontwikkeld met arganolie. Wat ik al dacht is waar, met deze hazelnootolie is het tenminste zo lekker!
Kijk voor verkooppunten, webwinkels en het restaurant op de websites: http://www.betuwswijndomein.nl/ http://www.riversmarnemoende.nl/ http://www.mobipers.nl/

Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten + tijd om te koelen en te trekken
Bereidingstijd: ca. 3 minuten + een aantal uren om te bevriezen

 

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon onder de koude kraan en snijd hem in 8 partjes. Kneus en druk de kardemom open met de platte kant van een groot mes. Doe de thee met de specerijen, saffraan en een snufje zout in een schaal en giet er 1 liter kokend water op. Voeg de partjes sinaasappel en de gembersiroop toe. Laat de thee afkoelen, voeg het takje basilicum toe en laat het een uurtje of langer in de koelkast staan.
  2. Schenk de thee door een zeef in een diepvriesbak en zet hem in de vriezer. Roer de thee elk half uur om zodat de thee uiteindelijk in kleine bevroren korreltjes veranderd: granito.
  3. Schep de granito in mooie glazen leg op elk een blaadje basilicum. Besprenkel met enkele druppels hazelnootolie. ®José van Mil

Granito van groene thee en specerijen met hazelnootolie

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer