Voorgerecht

Gevulde courgettes met lamsgehakt en feta uit de oven

Voorgerecht

Gevulde courgettes met lamsgehakt en feta uit de oven

Van alle groenten in mijn moestuin is de courgette misschien wel de meest dankbare. Van begin juli tot eind september kan ik ervan oogsten. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk verschillende gerechten uit. Dit is een klassieker.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 oC. Halveer de courgettes overlangs schrap met een lepel het grootste deel van het vruchtvlees eruit en snijd dit klein. Bestrooi de uitgeholde courgettes met zout en peper, bedruppel met wat olie leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Bak de courgettes 20 minuten in het midden van de oven.
  2. Verhit intussen de resterende olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt hierin rul. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en fruit alles zachtjes 5 minuten. Voeg de ras-el-hanout en het vruchtvlees van de courgette toe en bak dit even mee. Schenk de balsamicoazijn erover en laat heel even bruisen. Voeg de stukjes tomaat toe en stoof het gehakt 5 minuten. Breng het mengsel pittig op smaak met zout.
  3. Vul de courgettes met het gehaktmengsel, strooi de feta erover en bak de courgettes nog 20 minuten in de oven.

Lekker met Turks brood.

Gevulde courgettes met lamsgehakt en feta uit de oven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer