Bloemkool is helemaal hip. Vorig jaar was de boerenkool helemaal je van het. Dit jaar is dat bloemkool. Iedereen is klaar met de (te lang) gekookte bloemkool. Waarom niet de bloemkool fijnmalen in de keukenmachine tot couscous. Of met tempura beslag frituren. Of roosjes roosteren in de oven en serveren met salsa verde. Of deze plakken bloemkool om toveren tot bloemkool ‘steaks’ groente met een heerlijke bite voor de vegetariers onder ons. Of voor wie een keertje minder vlees zou willen eten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bloemkool schoon. Snijd de bloemkool overlangs in 1 centimeter dikke plakken.
- Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Drizzel de olie erover en bestrooi met zout en pul biber (heb je dat niet dan kun je ook gewoon zwarte peper erboven malen. Of fijngehakte rode peper).
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Bewaar de jonge bloemkoolblaadjes om de geroosterde bloemkool mee te garneren. Je kunt de bloemkool zowel koud als warm serveren. Heerlijk als voorgerecht met wat verse geitenkaas en geroosterde pompoenpitten. En als bijgerecht heerlijk bij varkensvlees of gevogelte.