lunchgerecht

Met schil en al geroosterde koolrabi met feta

lunchgerecht

Met schil en al geroosterde koolrabi met feta

 

Eerst maar even het verschil tussen koolrabi en koolraap. Koolraap is een ronde wortel die onder de grond groeit en koolrabi groeit net boven de grond (vandaar dat hij er ook altijd zo netjes uitziet). De paars-rode variant van de koolrabi verschilt nauwelijks van smaak met de lichtgroene. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden, is gezond en heeft geen calorieën maar veel vitamine C. In dit recept word hij zelfs niet geschild. Alleen natuurlijk even gewassen. Als het blad er nog aanzit, koop dan de koolrabi met mooi stevig blad, dat je overigens als het echt mooi en stevig is, ook weer kunt gebruiken voor een salade.

 

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 225 graden.
  2. Was de koolrabi en leg ze op een met bakpapier belegd bakblik. Bedruppel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze ongeveer anderhalf uur, tot ze een beetje knapperig bruin aan de buitenkant zijn en zacht van binnen. Laat ze iets afkoelen en pel ze dan. Een beetje gepruts, maar de moeite waard.
  3. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd in dunne ringen.
  4. Zet de koolrabi’s op 4 borden. Besprenkel met de mooiste olijfolie die je hebt en bestrooi met zout en peper. Verdeel tot slot de feta, peperringetjes, tijm en naar keuze sesamzaad over de geroosterde koolrabi.

Met schil en al geroosterde koolrabi met feta

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer