Warme stoofpeertjes met espressomascarpone

Warme stoofpeertjes met espressomascarpone

Stoofpeertjes kun je ruim van te voren klaarmaken. Snijdt de peertjes in partjes zodat ze makkelijk warm stoven met een beetje vocht in het gourmetpannetje. En als je het gemakkelijk wil dan koop je kant en klare rode stoofpeertjes. Je kunt ook het diner afsluiten met een warme stoofpeertjes. Verwarm de peertjes dan in een pan op een laag pitje op het vuur.

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofperen, laat het steeltje zitten maar snijd met een mesje het kroontje aan de onderkant weg. Schil de citroen met een dunschiller (alleen het geel) en knijp het sap boven een pan uit. Voeg de citroenschil, suiker en kaneelstokjes toe. Schenk de wijn erbij plus 250 ml water. Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in 2 uur gaar met het deksel schuin op de pan. Controleer met een scherp mesje of de peertjes gaar zijn. Laat ze in het vocht afkoelen.
  2. Roer in een kom de mascarpone en espresso met een garde. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  3. Verwarm de stoofpeertjes met wat perenvocht in een gourmet pannetje. Schep de peertjes in een kommetje, schep de espressomascapone ernaast, strooi de biscotti kruimels erover heen.
  4. Lekker met een vanille ijs of rum rozijnen ijs.

Tip; je kunt de peertjes ook in partjes  snijden en het kookvocht binden met een beetje aardappelzetmeel.

Warme stoofpeertjes met espressomascarpone

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer