Met mooi Italiaanse gedroogde pasta (te koop bij delicatesse zaken), wordt een eenvoudig pastagerechtje een ware traktatie. De smaakmakers in dit feestelijke gerecht zijn de venkel en de warm gerookte zalm in de saus. Plus de toevoeging van royaal verse kruiden en citroenrasp die een smaakexplosie geven.
Bereidingswijze
- Snijd de prei en paprika in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes. Verwijder de stugge buitenste laag van de venkel. Snijd de venkel in 1/2 cm dikke plakken en vervolgens in dunne reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de prei 5 minuten aan zonder te kleuren. Voeg de paprika en venkel toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe kook de room een beetje in.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar in ruim water met zout. Giet het kookvocht af, houd een beetje apart om toe te voegen aan de romige groente.
- Schep de pasta door de romige groente en zalm.
- Verdeel de pasta over 8 borden, maak met een tang 8 kleine pasta bergjes. Schep de groente en saus erop.
- Rasp de schil van de citroen boven de pasta. Halveer de citroen en knijp een beetje van het sap eroverheen. Drizzle een beetje extra vierge olijfolie over de pasta en serveer direct.
Dit gerecht kun je ook voor vier personen maken als hoofdgerecht. Lekker met een groene salade.