Hoofdgerecht

BBQ biefstuksandwich met waterkers-geitenkaastopping

Hoofdgerecht

BBQ biefstuksandwich met waterkers-geitenkaastopping

Dat rokerige smaakje van de bbq geeft deze biefstuksandwich net even dat speciale… De waterkers-geitenkaastopping maakt het nog lekkerder. En dat beetje grof zout dat ik er op het laatst over strooi maakt het helemaal af. Maar het echte geheim zit ‘m in de kwaliteit van het vlees. Ik maakte het van het “mannenvlees” (van Jerseystierkalveren) waar Clara in haar blog over schrijft. Wat een prachtige smaak heeft dat!

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 10 minuten + bbq/grillplaat heet laten worden + 10-15 minuten op de BBQ

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan of verwarm een grillplaat.
  2. Maal ¼ van de waterkers fijn en meng met de geitenkaas, mosterd en naar smaak peper & zout.
  3. Sla de entrecotes met een deegroller plat.
  4. Besmeer de boterhammen met boter en leg ze op 2 borden. Verdeel de waterkers erover.
  5. Grill de entrecotes op de barbecue of grill plaat om en om snel bruin. Leg ze op de boterhammen. Bestrooi met grof zout en peper. Schep de waterkers-geitenkaastopping erop.® José van Mil

Grill voor een heerlijk toetje, parten verse ananas om en om op de barbecue of grillplaat (die is toch al warm. Bestrooi met wat bruine basterdsuiker, bedruppel met een lepeltje rum en steek de rum aan. Serveer direct als de rum is uitgebrand, met een bol ijs erbij!

BBQ biefstuksandwich met waterkers-geitenkaastopping

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer