Keuken: Aziatisch

Jackfruit-rendang met quinoa

Jackfruit-rendang met rode quinoa

Jackfruit is een goed en lekker alternatief voor vlees. Het vruchtvlees van jackfruit ziet er ook uit als draadjes vlees. Daarom is jackfruit zo leuk om er een rendang mee te maken. Je maakt er makkelijk een heerlijke door de weeks maaltijd mee.

(dank Pablo's Revolucion voor het delen van één van de vele recepten en foto die ik voor jullie heb ontwikkeld). Culinair fotograaf: Saskia van Osnabrugge.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Kurkuma mosselen met kokos, rode peper en verse gember

Kurkuma (geelwortel) is gezond en lekker. Er wordt veel over de kracht ervan geschreven. Maar wat ik ervan weet is dat je er wel heel veel van moet binnen krijgen voor een positief effect op je gezondheid. Kurkuma is een bestanddeel van kerriepoeder en dat dankt er zijn gele kleur aan. Behalve kleur geeft het ook diepte (complexiteit) aan de smaak. In het Aziatische (beetje Thaise) mosselgerechtje dat ik voor deze week heb gemaakt gebruik ik verse kurkumawortel. Je kunt het eventueel vervangen door een beetje kurkumapoeder. De verse kun je in Oosterse winkels/toko’s vinden.

 

Voorgerecht voor 4-6 personen

Bereidingstijd ca. 10 minuten

Door José van Mil - Pepper & Salt

Sperziebonen met milde sambal

Groenten net even anders en superlekker. Met toevoeging van een goede smaakmaker en eventueel wat verse kruiden zijn ze makkelijk te maken zonder dat het extra tijd kost. Om sperziebonen te pimpen heb ik Sambal Nasi Goreng van Koningsvogel gebruik die is heerlijk en zo mild dat ook kinderen het kunnen eten. Als je van pittig houdt kun je ook een andere sambal gebruiken, bijv. de lekker zoet-pittige sambal manis. Als je voor meer mensen wokt duurt het bereiden iets langer.

Bekijk hier de bereidingsvideo!

Door José van Mil - Pepper & Salt

avocado komkommer sushi

Sushi avocado komkommer

Plantaardig eten is hip. Veel mensen willen bewuster leven. Eten daarom minder vis en vlees eten. En eten op verschillende momenten van de dag groente. Om aan de dagelijkse hoeveelheid groente te komen is dit een heerlijke snack of als onderdeel van de lunch.

Door Yolanda van der Jagt - Culinair specialist

Pad thai noedels met tofu

In Azië is de combinatie van tofu met ei een klassiekers. Dit heerlijke noedelgerecht is daar een voorbeeld van.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Indische kippensoep met prei en eiermie

Voeg je aan deze soep nog wat extra groenten en eventueel wat extra mie toe, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Geroosterde zalm met Indiase linzen

De vette zalm is een heerlijke combinatie met de wat drogere linzen. De mango zorgt voor een friszoete noot.

Door Anneke Ammerlaan - Ammerlaan Vision on Food

Vegetarische curry

Vegetarische curry

Ik weet het niet hoe het bij jullie is maar ik heb regelmatig kleine beetjes groenten in de groentelade liggen. Vier wortels met wat verlept loof. Stukje bloemkool of broccoli. Wat champignons die al een beetje beginnen te rimpelen... Deze restjes groenten verwerk ik graag in en curry of stoofpotje.

Bereidingstijd: 25 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Thaise spaghetti

Snel even iets klaarmaken, dat doen we allemaal van tijd tot tijd. Natuurlijk moet het lekker en gezond zijn. Dit gerecht is snel, lekker en gezond. Wat wil je nog meer.
Een van de ingrediënten die ik altijd in de diepvries heb zijn rauwe garnalen. Komt er plotseling bezoek, geen enkel probleem om iets lekkers op tafel te zetten. Ontdooi de garnalen onder stromend water in 5 minuten en je kunt aan de slag.

Door Nelleke van Lindonk

Teng teng kacang

Teng teng kacang is een Indonesische lekkernij. Voor onze familiedag en omdat onze stamvader afkomstig is uit China maakte ik teng-teng, de zoete pindakoekjes waarmee zoveel Chinezen tijdens de economische crisis van de jaren 30 toch nog wat geld mee verdienden. Deze succesvolle verkoop werd echter na een jaar door de overheid, om hygiënische redenen, verboden.

Bereidingstijd: 40 minuten
Voor ca. 24 stukjes

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken