Hoofdgerecht

Roerei met paddenstoelen

Hoofdgerecht

Roerei met paddenstoelen

Met een hok vol kippen zit je nooit verlegen om eieren, ik heb 10 hennen waarvan er al een aantal bejaard zijn en dus niet of nauwelijks leggen maar toch legt de rest van de dames ruim voldoende om ons van lekkere verse eieren te voorzien. Wij eten dus regelmatig gerechten met ei. Vaak een gevulde omelet of een roerei. In dit roereirecept verwerk ik ook nog paddenstoelen van eigen erf. Ons grasveld staat deze maanden vaak vol met kastanje en eikenboleten. Kleine paddenstoelen die heel geschikt zijn om te bakken en bij een roerei te serveren maar je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kluts de eieren met 2 el koud water en peper en zeezout naar smaak. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en bak ze al omscheppend ca. 5 minuten op een hoog vuur mee. Breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
  2. Verhit gelijktijdig 20 g boter in een andere koekenpan en schenk het ei in de pan. Laat de onderkant stollen en roer het ei dan van de bodem los. Blijf roeren totdat het ei stevig maar niet helemaal droog is. Verdeel het over 2 borden en schep het paddenstoelenmengsel erop. Druppel er naar wens basilicum of truffelolie over. Lekker met zuurdesembrood.

Tip
Serveer het roerei met partjes smaaktomaat en eventueel fijngeknipt bieslook.

Basilicumolie maken
Snijd 10 blaadjes basilicum in ragfijne reepjes en doe ze met 75 ml mooie olijfolie in de beker van de staafmixer. Zet de staafmixer erin en laat hem net zolang draaien tot de olie lichtgroen en ondoorschijnend is. Je kunt deze olie een week in de koelkast bewaren. Neem hem ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast zodat hij weer vloeibaar wordt. Lekker over pasta’s, roerei en salades.

Roerei met paddenstoelen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer