Blog

Omfietsijsjes in Nederland

Omfietsijsje: je hebt trek in ijs, je bent op de fiets en rijdt graag een stukje om om in een ijsspeciaalzaak een ijsje te eten. Wij, van ‘Uit de keuken van acht’ hebben onze favoriete ijszaken op een rijtje gezet. Mijn favoriet vind je in de Zaanbocht in Wormerveer. Bij IJssalon Hemels zit je heerlijk

Blog

Omfietsijsjes in Nederland

Omfietsijsje: je hebt trek in ijs, je bent op de fiets en rijdt graag een stukje om om in een ijsspeciaalzaak een ijsje te eten. Wij, van ‘Uit de keuken van acht’ hebben onze favoriete ijszaken op een rijtje gezet. Mijn favoriet vind je in de Zaanbocht in Wormerveer. Bij IJssalon Hemels zit je heerlijk

Omfietsijsjes in Nederland

Omfietsijsje: je hebt trek in ijs, je bent op de fiets en rijdt graag een stukje om om in een ijsspeciaalzaak een ijsje te eten.

Wij, van ‘Uit de keuken van acht’ hebben onze favoriete ijszaken op een rijtje gezet.

Mijn favoriet vind je in de Zaanbocht in Wormerveer. Bij IJssalon Hemels zit je heerlijk aan het water te genieten op houten banken. Hier fietsen wij graag om voor het caramel-zeezout ijs. Daarnaast is ook het Hemels-ijs en de ricotta-vijg is echte aanrader. Of de combi van vanille-ijs onderop met bloedsinaasappelsorbet erop; Split anders. Toen de zaak net open ging kreeg je hier een (gratis) toefje slagroom erop, dat was echt een lekkere toegevoegde bonus.

Nelleke: Italiaanse IJssalon Roma in Utrecht. Met de smaak van de dag: vandaag bacardi lemon.

Annelene: Florencia in de Torenstraat in Den Haag. Hier maken ze al jaren hun ‘éigen’ ijs en hebben een grote cliëntelle.

Bij Luciano op de Fred (winkelstraat in het Statenkwartier in Den Haag) en op de Theresiastraat staat altijd een rij. Zoals ze zelf zeggen Meesterlijk ijs.

Talamini in Rijswijk is een ijszaak met Italiaanse traditie. “Al generaties lang loopt ijs als een rode draad in onze familie. Wat ons bindt aan de generaties voor ons is de passie voor ons werk en de zoektocht naar vernieuwing. Arrivederci, tot snel”

In Leidschendam moet je bij Fanielje zijn: overheerlijk schepijs.

Tilly: Nieuw in Yerseke, Zeeland is de prachtige ijssalon Eyske. Een hele hippe en leuke ijssalons waar je ook de lekkerste koffie’s en ijskoffies kunt drinken. Ook in Zeeland vind je Puur ijs. Heerlijk Zeeuws schepijs. Vanuit de ijskar maken ze de wereld een stukje blijer met ijs dat  vers bereid is met melk van echte Zeeuwse koeien. En dat proef je! Wil echt een ijsbeleving ga dan naar Brabant: Romme ijs in Baarschot en Wieks softijs automaat ook in Baarschot Brabant.

Jose: IJssalon Da Vinci, zit bij Jose in Amstelveen (deze is te lekker!!! Op de Lindelaan 145) maar ook in Heemstede en in Amsterdam. En als extra lekker adresje zeker ook van der Linde op de Nieuwedijk 183. Eén soort, maar dan wel het allerlekkerste slagroomijsje ooit! Bij DaVinci hebben ze ook ouderwetse slagroomwafels. Waarbij de slagroom zoals mijn moeder zei lekker dik en stevig is zoals het vroeger was en hoort. En bij van der Linde is de geklopte slagroom door het ijs geschept. Onweerstaanbaar. Bij beide adressen staan altijd rijen voor de deur. Terecht.

Clara: IJshoeve Ruitenbeek een boerderij in Amersfoort die echt de moeite waard is. Voor het allerlekkerste ambachtelijke boerenijs bereid met melk van eigen koeien. San Marco in de Langestraat centrum Amersfoort en Vitteli bij de haven heeft ook erg goed ijs! Gemaakt van pure producten: boerenmelk uit eigen streek van ”Het derde erf in Soest” en veel vers fruit uit de omgeving. Alle ijssoorten zijn glutenvrij (er zijn ook glutenvrije hoorntjes) en het sorbetijs is 100% vegan.

Marijke: Nelis in Weesp, met een echte klassieke ijskaart vol coupes. En natuurlijk Massimo in Amsterdam zit o.a. in de van Ostadestraat.

En verder ook nog om-rij-vakantie-ijsjes 😉

Amsterdam: Venetië ijs op de Scheldestraat 85

Utrecht: Italiaanse ijssalon Il Mulino op de Adelaarstraat 2-4

Maastricht: Il Fiume Vrijthof

Terschelling: Bij de Brandaris, de IJszee

Je zou zo op de fiets springen ……

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *