Gebak

Wafel met matcha, banaan, kiwi en druif

Gebak

Wafel met matcha, banaan, kiwi en druif

Deze wafel met matcha, banaan, kiwi en druif at ik op Holbox, Mexico. Wafels zijn daar echt een trend. Op de ontbijt en lunchkaarten van de kleine restaurantjes leek het of ze elkaar wilde aftroeven wat de wafelvariaties betrof, de één nog lekkerder dan de ander. Leuk om te zien dat wafels nu ook hier hot zijn en dat is niet voor niets, want met een lekkere topping erop start je de dag feestelijk. Deel hem wel met een tafelgenoot want van zo’n grote wafel daar kun je makkelijk met z’n tweetjes van genieten.

Ontbijt of lunchgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk op een laag vuur. Schenk het over de boter in een beslagkom en laat de boter al roerende smelten. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Klop de eieren met de basterdsuiker met de mixer tot een dik en lichtgeel mengsel. Voeg al kloppend het bakmeel, een snufje zout en het botermengsel toe en klop tot een egaal beslag. Roer 1 theelepel matchapoeder door het beslag.
  3. Vet het wafelijzer in met olie en schep een beetje beslag in het ijzer. Sluit het ijzer en bak de wafel aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak van de rest van het beslag op dezelfde wijze de rest van de wafels en houd ze warm.
  4. Maak intussen het fruit schoon. Snijd de bananen in plakjes en de kiwi’s en de druiven in stukjes.
  5. Leg op elk bord een warme wafel en verdeel er de banaan, kiwi en druif over. Bestuif met een beetje matchapoeder en serveer de wafel met matcha, banaan, kiwi en druif met stroop of siroop naar keuze.

Tip

De wafels die je over hebt kun je goed invriezen. Leg de afgekoelde wafels in een doos, leg er een stukje bakpapier tussen en zet de doos in de vriezer. Laat de wafels voor gebruik even ontdooien en verwarm ze ± 5 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).

Wafel met matcha, banaan, kiwi en druif

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer