Dessert

Frambozen-granito met vlierbloesemsiroop

Dessert

Frambozen-granito met vlierbloesemsiroop

Weer of geen weer, deze frambozen-granito met vlierbessensiroop is een heerlijk zomers tussendoortje of dessert. Als je er een gelijke hoeveelheid dikke Griekse Yoghurt door schept is het bijkans nog lekkerder. Je hebt dan genoeg voor 6-8 porties. Vlierbessensiroop kun je natuurlijk kopen of lekker zelf maken met het recept van Annelène https://uitdekeukenvan8.nl/recept/vlierbloesemsiroop/

Bereidingswijze

  1. Maal de vruchten grof in een foodprocessor of blender.
  2. Vul 4 glaasjes met het gemalen fruit. Maak het gerecht direct af, of zet de glaasjes tot het eten in de diepvries (niet langer dan een paar uur).
  3. Haal ze 10 minuten voordat je het gerecht wilt serveren, uit de diepvries.
  4. Schenk de siroop over de granito. Garneer met munt. Zet de glaasjes op 4 bordjes en leg de koekjes ernaast.

Tip: Dit gerecht kun je ook voor twee of zes personen maken door de ingrediënten te halveren of verhoudingsgewijs te vermenigvuldigen.

Natuurlijk kun je ook ander zomerfruit gebruiken zoals bijvoorbeeld bramen, bessen, ontpitte kersen en aardbeien. Met ander niet al te hard fruit zoals mango, papaja en ananas kun je ook een heerlijke granito maken. Snijd ze voor het invriezen in stukjes anders is het lastig om ze later bevroren fijn te malen. ©José van Mil Pepper & Salt

Frambozen-granito met vlierbloesemsiroop

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer