Tag: frambozen

Dessert - 17 augustus 2021

Frambozen-granito met vlierbloesemsiroop

Weer of geen weer, deze frambozen-granito met vlierbessensiroop is een heerlijk zomers tussendoortje of dessert. Als je er een gelijke hoeveelheid dikke Griekse Yoghurt door schept is het bijkans nog lekkerder. Je hebt dan genoeg voor 6-8 porties. Vlierbessensiroop kun je natuurlijk kopen of lekker zelf maken met het recept van Annelène

Lees meer
Dessert - 31 maart 2017

Chocolade aardappeltaart met frambozen

Dit verrassende recept staat in het kookboek Power to the pieper. Aardappels zijn weer hip en hot en mogen gewoon weer op de menukaart. Deze taart kun je ook heel goed met zoete aardappel maken. Probeer het zelf en je zult verbaasd zijn dat ook aardappel heerlijk is in taart. En je je kunt de taart in plaats van met cacaopoeder ook bestrooien met fijngemalen amandel-, hazelnotenmeel of kokosmeel als je geen geraffineerde suiker wilt toevoegen aan je taart.

Lees meer
8 september 2016

Wentelteefjes met knoflook, amandelen & nazomer fruit

Het is leuk en lekker om ingrediënten anders te gebruiken dan we gewend zijn. Rode peper in een verder klassieke chocoladesaus, saffraan als toevoeging aan een traditionele banketbakkersroom of knoflook in de wentelteefjes van mijn oma, zoals ik hier heb gedaan. Ik ben benieuwd hoe ze dat zou hebben gevonden… vast wel leuk, zeker spannend en hoogst waarschijnlijk heel lekker, want dat is het! De smaak van de “gerecht-vreemde” ingrediënten moet natuurlijk wel goed passen en aansluiten bij de smaak van het gerecht. Maar experimenteren is altijd interessant en kan hele fijne resultaten opleveren. In het geval van de zoetige wentelteefjes past knoflook die van nature ook zoet is prachtig. De bramen, blauwe bessen en frambozen die ik er heb bijgedaan geven een heerlijk fris accent en je zou er ook best een bolletje ijs bij kunnen scheppen. Ontbijt of nagerecht voor 4 personen Bereidingstijd ca. 15 minuten

Lees meer