Blog

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets. Net zo leuk en wel zo gemakkelijk als je een quickscan van hippe eigentijdse plant-based restaurants en zaken wilt maken. In Rotterdam zeggen ze ‘niet lullen maar poetsen’. De Rotterdammers zijn open-minded en pakken direct aan. Laten we niet onder stoelen en banken schuiven dat

Blog

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets. Net zo leuk en wel zo gemakkelijk als je een quickscan van hippe eigentijdse plant-based restaurants en zaken wilt maken. In Rotterdam zeggen ze ‘niet lullen maar poetsen’. De Rotterdammers zijn open-minded en pakken direct aan. Laten we niet onder stoelen en banken schuiven dat

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets

Een vega tour in Rotterdam doe je op de fiets. Net zo leuk en wel zo gemakkelijk als je een quickscan van hippe eigentijdse plant-based restaurants en zaken wilt maken. In Rotterdam zeggen ze ‘niet lullen maar poetsen’. De Rotterdammers zijn open-minded en pakken direct aan. Laten we niet onder stoelen en banken schuiven dat ze samen het vegetarische en veganistische eten op de kaart zetten. Samen met culinair journalist Ellen Scholtens die al jaren door Rotterdam fietst (ahum crossed). Ze nam me mee naar haar favoriete toppers. Voor wie deze zomer zelf een rondje door de stad wil fietsen op zoek naar lekkers en gezelligheid, lees je hieronder ons lijstje van ‘must taste’.

‘Best burger in town’ eet je bij Jack Bean van Pepijn Schmeinck, 5 minuten lopen van het Centraal Station. Dit was onze eerste stop. We begonnen met een heerlijke Mexican chili, een kom vol goody’s voor de lunch. En luisterden naar de visie van Pepijn; plantaardig eten gemaakt van lokale producten. Wat een mooie uitdaging. Proef ook de huisgemaakte kombucha van gember en framboos. En een Mac&Cheezy die je niet wil missen!

Vervolgens door op fiets naar Bertmans  waar we startten met een shotje van ‘cold pressed juices’, gemaakt van komkommer, appel, spinazie, bleekselderij, gember en citroen. De tweede shot was fris van smaak met sinaasappel, wortel en kurkuma. Lekker verfrissend na onze tasting bij Jack Bean. Op voorstel van Ellen namen we de socca, een kruidige pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel. In deze Zuid Franse klassieker zaten ook nog peultjes, snijbiet en avocado. Geserveerd met een kokosyoghurt-raita.

De volgende stop was bij SUE, voor taartjes en allerhande zoetigheden, suikervrij, raw en vegan! We aten een heerlijke sla-wrap met jackfruit. Daarna in haar bakkerij nog wat lekkernijen geproefd die helemaal passen bij een gezonde levensstijl. Dit hoeft niet te betekenen dat er geen ruimte meer is voor de zoete trek, integendeel! Met een bite van SUE geniet je van een heerlijk zoet taartje, maar dan zonder allerlei ongezonde toevoegingen. Onze tip: try the lavander lime square.

Via Plantastic terug gefietst naar het station om even bij Lebkov te down winden met een espresso. Wat een indrukkende tour en wat ons betreft beginnen we de volgende keer bij de Burger trut. Hier eet je heerlijke vegan en veggie burgers en probeer ook de kapsalon eens. Ben ook benieuwd naar Back yard midden in het centrum: een all day plant-based, vegan friendly restaurant. Een feel good formule met huiselijke uitstraling, de stadse ‘achtertuin’ in hartje Rotterdam. Zij geloven, net als ik, in een duurzame toekomst waarbij plant-based eten meer de hoofdrol speelt.

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *