Blog

Turkse Katmer: knapperig filodeeg met pistache

Katmer is een knapperig Turks dessert gevuld met pistache.

Blog

Turkse Katmer: knapperig filodeeg met pistache

Katmer is een knapperig Turks dessert gevuld met pistache.

Turkse Katmer: knapperig filodeeg met pistache

Turkse Katmer: Knapperig warm filodeeg gevuld met pistache en geserveerd met vanille ijs.

Restaurant Snob

Je weet niet wat je proeft en als je net zoveel mazzel als ons hebt ook niet wat je mee maakt, wat een leuk gerecht. De houtenplank met het dessert werd door de kok midden op tafel gezet. Hij kwam met een groot mes een show geven. De Katmer werd een aantal keer doorgesneden en op elkaar gestapeld. De bollen vanille ijs werden eroverheen gestreken. Veelvuldig werd het bestrooid met fijngehakte pistache nootjes. Als laatste gingen er plukken ‘pismaniye’ of zoals op de kaart vermeld stond ‘candy cotton’ (Turkse suikerspin) overheen. Het was tot in perfectie, in alle eenvoud een kloppend dessert. Heerlijk met een kop munt thee om van te genieten. Iedereen die van zoete gerechten en een verrassing houd kan ik aanraden dit nagerecht te bestellen. Wat een leuke ervaring en gastvrij onthaal.

Aanrader: ga naar restaurant Snob op het Thorbeckeplein 15, 1017 CS in Amsterdam en bestel een Katmer.

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *