Turkse Katmer: Knapperig warm filodeeg gevuld met pistache en geserveerd met vanille ijs.
Restaurant Snob
Je weet niet wat je proeft en als je net zoveel mazzel als ons hebt ook niet wat je mee maakt, wat een leuk gerecht. De houtenplank met het dessert werd door de kok midden op tafel gezet. Hij kwam met een groot mes een show geven. De Katmer werd een aantal keer doorgesneden en op elkaar gestapeld. De bollen vanille ijs werden eroverheen gestreken. Veelvuldig werd het bestrooid met fijngehakte pistache nootjes. Als laatste gingen er plukken ‘pismaniye’ of zoals op de kaart vermeld stond ‘candy cotton’ (Turkse suikerspin) overheen. Het was tot in perfectie, in alle eenvoud een kloppend dessert. Heerlijk met een kop munt thee om van te genieten. Iedereen die van zoete gerechten en een verrassing houd kan ik aanraden dit nagerecht te bestellen. Wat een leuke ervaring en gastvrij onthaal.
Aanrader: ga naar restaurant Snob op het Thorbeckeplein 15, 1017 CS in Amsterdam en bestel een Katmer.
©Yolanda van der Jagt