Dessert

Geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen

Dessert

Geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen

Dit geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen maakte ik speciaal voor mijn kleinzoon omdat hij geen koemelkzuivel verdaagt. Ook met andere fruitsoorten zoals aardbeien en bramen, abrikozen en perzik of nectarine wordt het erg lekker. Heb je een ijsmachine dan is dit geitenyoghurtijs zo gemaakt. Maar ook zonder zo’n machine kun je dit lekkere ijsje maken het bevriezen kost dan wat meer tijd en je moet het ijs regelmatig doorroeren om mooie kleine ijskristallen te krijgen.

Tussendoortje of nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 3 uur (zonder ijsmachine)
Bereidingstijd in de ijsmachine: ± 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat de frambozen en blauwe bessen ontdooien en vang het vocht op. Roer de suiker door het vocht en laat het oplossen. Roer de yoghurt erdoor.
  2. Doe het mengsel in de kom van een ijsmachine en draai er een mooi smeuïg ijs van.
  3. Laat de ontdooide bosvruchten de laatste 5 minuten meedraaien. Schep bolletjes ijs in de ijshoorntjes. Serveer je het geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen in glaasjes of ijscoupes garneer het dan met verse frambozen en/of blauwe bessen of schep een flinke bol ijs in een koekhoorntje.

Tip
Geen ijsmachine? Doe het yoghurtmengsel dan in een diepvriesbak en roer het elke 30 minuten met een vork door totdat het ijs de gewenste dikte heeft. Schep er dan de bosvruchten door en zet het ijs nog 15 minuten terug in de diepvries.

Nog meer lekkere toetjes:
Frozenyoghurt
Aardbeien frozenyoghurt
Romig dropijs
Yoghurt met zomerfruit

Geitenyoghurtijs met frambozen en blauwe bessen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer