Blog

Geroosterde spaghetti met verse tomaat

In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit

Blog

Geroosterde spaghetti met verse tomaat

In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit

Geroosterde spaghetti met verse tomaat

In dit blog komen een aantal dingen samen voor een lekkere spaghetti. De bezorgservice Boerschappen komt met tomaten met een plekje en voor mij is dat instant inspiratie om aan te gaan. Nu de laatste verse tomaten van het seizoen nog op de markt zijn wil ook jij, voor dat de herfst echt begint, dit heerlijke pastagerecht maken. (Daarna maak je het gewoon met blikjes gepelde tomaten van San Marzano tomaten, die hebben heel veel smaak. Er is namelijk niets mis met goede tomaten uit blik. Juist deze Italiaanse tomaten zijn zongerijpt en op het juiste moment geoogst). Kortom deze verschillende maten tomaat inspireerde mij om dit keer een gerecht met geroosterde pasta te maken. Wist je dat geroosterde pasta extra smaak geeft aan je gerecht? Je kunt spaghetti ook verdelen op een bakplaat en 10-15 minuten in de oven roosteren op 175 graden. De goudbruine kleur geeft een nootachtige smaak aan je gerecht. Op een doordeweekse dag heb ik er een variatie op gemaakt in de hapjespan. In een handomdraai heb je een smakelijke ‘eenpanner’ op tafel staan. Breek in dit geval de spaghetti doormidden zodat je het makkelijker kunt omscheppen.

Verhit 5 eetlepels olie in een hapjespan met dikke bodem. Voeg 300 gram gebroken spaghetti toe en schep regelmatig om op middelhoog vuur. Voeg 1 bos fijngesneden bosui, 1 groene pepertje, 3 teentjes knoflook en 1 eetlepel fijngehakte gember toe en schep om met de pasta. Snijd in tussentijd 1 kg verse pommodori tomaten in stukjes en voeg toe. Breng op smaak met takjes rozemarijn, zout en zwarte peper. Leg een deksel op de pan en stoof de spaghetti in ca. 20 minuten gaar in de tomatensaus. Voeg als het nodig is een beetje water toe. Snijd 10 takjes peterselie fijn en strooi erover heen. Brokkel er 50 gram fetakaas erover. Tip: voeg voor extra plantaardige eiwitten 100 gram gekookte kikkererwten toe.

©Yolanda van der Jagt  

Auteur

Yolanda van der Jagt

Over de auteur

Yolanda van der Jagt, recept en productontwikkelaar. Mijn bedrijf YOVEGGIEWORLD ontwikkelt groenten recepten en -producten. Het is mijn missie om consumenten makkelijk, meer en lekker groente te laten eten. Samen met toeleveranciers bedenk ik oplossingen hoe we gemakkelijk plant based food thuis op het menu krijgen. Daar heb ik genoeg ideeën over. Benieuwd geworden? Kijk ook op yoveggieworld.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *