Hoofdgerecht

Knoflook spaghetti met boerenkool

Hoofdgerecht

Knoflook spaghetti met boerenkool

We draaien het een keer om in dit gerecht. Meer groente dan pasta. Het blijft voor mij nog altijd lastig om koolsoorten als nero, purple, dino en curly, die in Amerika overal te koop zijn, hier te vinden. Ongenadig gezonde koolsoorten, dus het verbaast me een beetje. Ook omdat ik me niet kan voorstellen dat dit soort koolsoorten moeilijk te kweken zijn. Maar… boerenkool werkte zeker ook in dit recept.

Bereidingswijze

  1. Verhit in een kleine pan 4 eetlepels olijfolie. Voeg de panko of boodkruim toe en bak op middel vuur. Roer tot de panko goudbruin is. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en paper. Schep op keukenpapier en laat uitlekken en afkoelen.
  2. Kook de spaghetti in gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing al dente. Laat uitlekken, maar vang een kopje van het pastawater op voor de saus.
  3. Meng in een grote pan de rest van de olijfolie met de knoflook en rode peper en bak op laag vuur tot de knoflook gaat ruiken en lichtbruin is, ca. 5 minuten.
  4. Voeg nu in gedeeltes de fijngesneden kool toe en laat al roerend in een minuut of 4 bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de uitgelekte pasta toe, 120 ml pastawater en het citroensap. Bak al roerend tot alles goed vermengd is.
  6. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met de gebakken panko.

Knoflook spaghetti met boerenkool

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer