Het nieuwe boek Pasta, risotto en gnocchi uit de serie bij Janneke thuis van Janneke en Serge Philippi ziet er net als hun vorige kookboeken prachtig uit. Janneke zorgt voor de receptuur en de styling en Serge maakt de foto’s en verzorgt de vormgeving. Een gouden team!
Ook dit boek staat, net als hun vorige boeken vol heerlijke recepten. Dat Janneke een liefhebber is van de Italiaanse keuken druipt van de pagina’s. Janneke geeft veel van de originele Italiaanse recepten een eigen twist en dat maakt dit boek zo verrassend. Zij verwerkt graag verse producten in haar recepten maar schroomt ook niet af en toe tomaten, maar wel lekkere natuurlijk, uit blik te gebruiken. Het boek bevat 60 duidelijke en inspirerende recepten. Van recepten op basis van zelfgemaakte of kant-en-klare gedroogde pasta tot gnudi, gnocchi gemaakt van ricotta. Verschillende smakelijke lasagnerecepten, overheerlijke risottogerechten inclusief een verrassend recept van arancine, een soort bitterballetjes maar dan van risotto. Maar ook gerechten met orzo, de allerkleinste pastasoort, en fregula sarda van Sardinië komen aan bod. En zoals alle boeken van Janneke en Serge staat het vol handige en lekkere tips en weetjes, één die ik zeker ga gebruiken is de tip om Parmezaanse kaaskorstjes te bewaren in een bakje in de diepvries en te laten meetrekken of stoven in soep of ragù. Met dit boek op je aanrecht wil je wel elke dag pasta, risotto of gnocchi eten!
ISBN: 978 90 452 0983 8
Prijs: € 19,95
Recensie door: Marijke Sterk – Marijke’s Media Keuken