Bijgerecht

Spaghetti Squash

Bijgerecht

Spaghetti Squash

De hoeveelheid pompoenen/squash die je in Amerika tegenkomt, is enorm. Zelfs in het toch warme Florida kijkt iedereen ernaar uit dat het seizoen er weer is. Voor mij heeft deze groentesoort vooral te maken met koud weer, open haard en soep. Op de farmers markt kiezen we de Spaghetti squash (spaghetti kalebas) uit, een grote gele ovale bal. Dit is voor mij de eerste keer, althans bewust, dat ik de spaghetti squash klaarmaak. En… ik ben meteen een fan. Simpel van smaak, maar met de knoflook en de kaas, maak je er een gerecht waar ook kinderen meteen gek van zijn.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 175 graden. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in de squash. Leg de squash op een bakblik en bak ca. 60 minuten tot je makkelijk met een mes in de squash kunt steken. Laat 10 minuten afkoelen.
  2. Snijd de squash in de lengte doormidden. Gebruik een vork om de zaden te verwijderen. Zodra die eruit zijn, blijf je doorgaan met de vork en schraap je letterlijk ‘spaghetti’ uit de squash. Als het moeilijk gaat, is de squash nog niet gaar. Zet hem dan nog 10 minuten terug in de oven.
  3. Verhit in een grote koekenpan op middel vuur de boter met de knoflook. Voeg, zodra de knoflook geurt, de peterselie, een snufje zout en de spaghetti toe. Schep door elkaar en meng er dan de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout en peper en bak al roerend nog even. Doe dit niet te lang anders blijft de spaghetti niet knapperig.

Spaghetti Squash

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer