Gazpacho is een van mijn favoriete koude soepen. Voor extra diepte in smaak maal ik er meestal ook geroosterde paprika door. Heerlijk voor een zomerse maaltijd zeker als je er bijvoorbeeld Seranoham op geroosterd brood bijgeeft.
Bereidingswijze
- Snijd de helft van de paprika in grote stukken en de rest in ministukjes. Schil de komkommer. Snijd ¼ in ministukjes en de rest in grote stukken. Snijd de tomaten in vieren. Pel en snipper het uitje en de knoflook. Doe de mini stukjes paprika en komkommer in kleine bakjes.
- Maal de grote stukken komkommer en paprika met de tomaten, ui, knoflook en geroosterde paprika met vocht heel fijn. Voeg een scheut water toe en roer 75 ml olijfolie, suiker en azijn erdoor. Breng op smaak met Tabasco, peper & zout. In de koelkast goed laten afkoelen.
- Snijd voor croutons, de boterham (ook de korsten) in kleine stukjes en bak ze in een beetje olijfolie al roerende goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
- Serveer de gazpacho met de kleingesneden komkommer en paprika en de croutons.® José van Mil