Gebakken zalm met dragonsaus en lentegroenten

Door Annelene van Eijndhoven  ,

april 14, 2017

Groene asperges als lentebode, aangevuld met courgetteballetjes.  Zalm met een fris sausje met dragon. Dit kan natuurlijk ook met dille of bieslook. De rest van de courgette kan gebruikt worden voor courgettesoep, –saus of door de pasta. Groene asperges worden vaak niet geschild, maar ik schil de onderste helft met een dunschiller.

  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 bos groene asperges

1 courgette

Sausje: 2 el mayonaise

3-4 el Griekse of Turkse yoghurt

1 tl mosterd

3 – 4 tl fijngesneden dragon (naar smaak)

zout, peper

(eventueel krielaardappels)

2 el olie

2 zalmfilets

2 partjes citroen

15 g boter

Bereidingswijze

1Schil de onderste helft van de asperges met een dunschiller, snijd van het harde uiteinde 2 cm af. Snijd de asperges in 4 stukjes. Draai met een bolletjesboor balletjes uit de gewassen, ongeschilde courgette.

2Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout in 3-4 min. Doe de courgettes in een kom, zet daar een vergiet op en giet het kookvocht van de asperges erin. Laat de courgettebolletje 4-5 min. garen en giet af in de vergiet bij de asperges.

3Kook of bak indien gewenst krielaardappels.

4Maak een sausje van mayonaise, yoghurt, mosterd, dragon, zout en peper.

5Dep de zalmfilets met keukenpapier droog en bestrooi met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de zalmfilets 2-3 min. per kant tot de gewenste gaarheid.

6Smelt een klontje boter en verwarm hierin de courgettebolletjes en de asperges (in een pannetje of in de magnetron). Serveer met het sausje en een partje citroen.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.