De mousse voor dit verrukkelijke toetje maak je natuurlijk zelf. De verse frambozen kun je natuurlijk door allerlei ander fruit vervangen. Ook heerlijk met gekonfijte kumquats of partjes sinaasappel.
wachten 1-2 uur
Bereidingswijze
- Breek 200 g chocolade in stukjes en laat de stukjes in een steelpan met een dikke bodem op heel zacht vuur al roerende smelten.
- Klop in een kom de eidooiers met de likeur met de handmixer tot een romige, luchtige massa. Spatel de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
- Klop in een schone kom de eiwitten zo stijf dat er pieken op komen. Spatel het eiwit luchtig door het chocolademengsel. Schep de chocolademousse in rechte whiskyglazen. Zet de glazen tot gebruik in de koelkast. Hak de rest van de chocolade fijn.
- Verdeel vlak voor het serveren de frambozen over de chocolademousse en garneer met granaatappelpitjes, gehakte chocolade en een toefje munt.