Blog

Blog – 16 maart 2022

St. Patrick’s Day’s feest van verbinding in keuken Parkheuvel

St. Patrick’s Day is de nationale feestdag van Ierland. De feestdag valt op 17 maart en is een cultureel en religieus feest van verbinding en wordt over de hele wereld gevierd.

Lees meer
Uncategorized – 15 maart 2022

Cantine de Caron

Heerlijk restaurant met de klassieke Franse keuken in Amsterdam.

Lees meer
Uncategorized – 14 maart 2022

Van kop tot staart

De betekenis van de uitdrukking van kop tot staart is bij velen van ons wel bekend maar wat het precies inhoud is vaak niet helemaal duidelijk. Het gaat hier om de vier kwartieren van slachtdieren, de twee voorvoeten en de twee achtervoeten plus een vijfde kwartier: delen zoals de huid, kop, staart, botten, tong, nieren, lever, hart en onderste ledematen.

Lees meer
Keuken & zo – 4 maart 2022

Bakpoeder en bak soda. Is dat hetzelfde?

Bakpoeder, bak soda, backin, baking soda, natriumbicarbonaat, zuiveringszout. Allemaal woorden die gebruikt worden als je in je gerecht een rijsmiddel nodig hebt. Het wordt er niet echt makkelijker op gemaakt als je voor het schap staat. Hierbij een kleine uitleg over het verschil.

Lees meer
Blog – 1 maart 2022

EXPO 2020 Dubai

Super inspirerende showcase van 191 landen Wie nog overweegt voor eind maart 2022 naar Dubai te gaan om de uitgestelde wereldtentoonstelling EXPO 2020 te gaan zien, kan ik alleen maar zeggen: doen! Wat je gaat zien en proeven heb je nog nooit meegemaakt. En zeker nu wij bijna twee jaar niet of nauwelijks hebben kunnen

Lees meer
Blog – 1 maart 2022

De definitie van vers?

Wat is de definitie van vers? Dat blijkt een moeilijke! Ik ben dit aan het uitzoeken, zodat ik de term ‘vers’ voor mijn werk bij productontwikkeling op de juiste manier kan inzetten. Bijvoorbeeld op de verpakking. Dan is het ook belangrijk om je te verplaatsen in wat de consument verstaat onder ‘vers’. Goed om de

Lees meer
Blog – 23 februari 2022

Pannen gemaakt met plantaardige ingrediënten…

‘Mam, ik ben op zoek naar goede inductiepannen met een keramische laag?’ Deze vraag stelde onze zoon, in verband met zijn verhuizing naar een gasloze woning. Ik adviseerde hem eens te kijken naar een Natura pan. Zelf heb ik deze pan nu een maand getest en wil hem nooit meer kwijt. Super antiaanbaklaag, licht, mooi design en gemakkelijk schoon te maken. Kortom ik deel mijn verhaal graag met jullie.

Lees meer
Blog – 18 februari 2022

Het verhaal van Kraakbrood

Na de eerste keer dat ik zuurdesembrood van Steffie had geproefd, wilde ik meer weten. Hoe begin je een microbakkerij in een klein bovenhuis in Amsterdam. Dit is haar verhaal.

Lees meer
Uncategorized – 31 januari 2022

Granen: er gaat een wereld voor je open!

Granen: er gaat een wereld voor je open! Echt! Neem alleen al tarwe! Dat graan is al sinds mensenheugenis de basis voor lekker knapperig en luchtig brood. En natuurlijk voor Italiaanse pasta en de nu ook populaire couscous, bulgur en freekeh uit het Midden Oosten. Maar er is meer te ontdekken.

Lees meer
Blog – 21 januari 2022

Boerenkool, echte wintergroente of niet?

Is boerenkool nu een echte wintergroente of niet, dat vroeg ik mij eind verleden jaar tijdens een vakantie in Mexico af. Want voor ons is boerenkool vooral een wintergroente. Vroeger werd het bovendien alleen gegeten als het gevroren had want dan wordt het zetmeel in de plant omgezet in suiker en dat maakt de boerenkool

Lees meer
Blog – 21 januari 2022

De allerbeste koekenpan

Hoe vind je de allerbeste koekenpan? Fissler, De Buyer, Le Creuset, Demeyere, Look, Staub, Greenpan, Woll, zomaar een lijstje met merken die koekenpannen produceren en dit zijn ze bij lange na niet allemaal. Hoe weet je nu dat je een goede koekenpan koopt in dit zeg maar oerwoud van koekenpannen? Laten we eerst eens kijken

Lees meer
Keuken & zo – 13 januari 2022

De basis voor salsa

Een echte salsa fan, dat ben ik. en dan bedoel ik niet de dans, maar die heerlijke saus die kwa smaak zo verschillend kan zijn.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer