Blog

Culinaire zoektocht

Stel: je houdt ervan om culinaire ervaringen op te doen tijdens vakanties. En je wil nu eindelijk wel eens naar Mexico. Boek dan een culinary backstreet wandeltocht.

Blog

Culinaire zoektocht

Stel: je houdt ervan om culinaire ervaringen op te doen tijdens vakanties. En je wil nu eindelijk wel eens naar Mexico. Boek dan een culinary backstreet wandeltocht.

Culinaire zoektocht

Stel: je houdt ervan om culinaire ervaringen op te doen tijdens vakanties. En je wil nu eindelijk wel eens naar Mexico. Boek dan een culinary backstreet wandeltocht. Bij terugkomst heb je genoeg conversatiemateriaal om elk feestje op te luisteren.

Het idee van de culinary backstreets is in Istanbul geboren. Een gids leidt je rond: net dat zijstraatje in waar nooit een toerist komt maar de arbeiders en bewoners uit de buurt komen ontbijten. Naar die onooglijke kelder waar je de lekkerste koffie of echte chocolade drinkt. Via de markt met zijn lokale producten, naar het stalletje op de straathoek voor een smakelijk broodje kopvlees van een schaap. Af te sluiten met een authentieke lunch in een achterafrestaurantje. De lekkerste geuren waaien je tegemoet.

Het fenomeen culinary backstreets heeft wereldwijd navolging gevonden in andere steden met spannende culinaire tradities, zoals Barcelona, Napels, Tiblisi in Georgië, en sinds een paar jaar ook in de wijk Queens in New York.

Hoog in de top van deze plaatsen staan de Mexicaanse steden Mexico City en Oaxaca. Boek daar een van de wandelingen uit het geboden assortiment; je zult er geen spijt van hebben.

Van mijn uit eigen rondgang in Oaxaca herinner ik mij met veel plezier de tochtjes over de markten, waar ik mij waagde aan het eten van geroosterde sprinkhaan, de bezoeken aan een stokerij (mezcal) en een maismeelfabriekje, waar ze lieten zien hoe je tortilla’s maakt. Ik proef nog in gedachten de lokale specialiteiten van een buurtrestaurant, zoals sopa del guia (soep met courgettebloem) en de cactussalade.

Doen dus!

Auteur

Annelene van Eijndhoven

Over de auteur

Annelène van Eijndhoven, kok en schrijver van kookboeken.
Mijn hele leven stond en staat in het teken van koken en eten. Beroepsmatig als diëtist, docent, kok, ontwikkelaar van recepten en (mede)schrijver van kookboeken en de receptenrubriek van de NRC.
Als hobby: lid van kookgroepen, cateraar in persoonlijke kring, kookraadsvrouw voor kinderen of voor oudere buurtgenoten die koken willen leren. En ik ben natuurlijk een genieter, steeds in voor nieuwe culinaire ervaringen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *