Blog

Keuken & zo – 17 februari 2017

Harissa, smaakmaker uit Tunesië

Harissa is afkomstig uit Tunesië en is een heerlijke smaakmaker en wordt daar net als sambal bij ons gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Harissa wordt gemaakt van scherpe rode gedroogde en/of verse chilipeper en knoflook en op smaak gebracht met karwijzaad, korianderzaad en zout. Je kunt harissa zelf maken maar het wordt ook

Lees meer
Keuken & zo – 15 februari 2017

Is een boterkoek- of mesjesvorm handig?

In een boterkoek- of mesjesvorm bak je, zoals de naam al doet vermoeden, boterkoek. Je gebruikt hem dus alleen maar om boterkoek in te bakken! Maar waarom kun je een boterkoek niet gewoon in een lage taartvorm bakken? Doordat boterkoek veel boter bevat plakt de koek na het afkoelen vast aan de bodem van de

Lees meer
Boekrecensies – 12 februari 2017

CHICKSLOVEFOOD – Het meal planning – kookboek

CHICKSLOVEFOOD – Het meal planning – kookboek Ben jij ook een fan van chickslovefood.com? Op deze site kijken ruim een half miljoen mensen per maand naar de recepten en verhalen van twee jonge dames. Ongelooflijk knap hoe ze dat zo snel voor elkaar hebben gekregen. Dit bloggersduo startte in 2011 hun foodblog. En met dit

Lees meer
Keuken & zo – 10 februari 2017

You say ’tomato’, I say ’tomato’…

In mijn kookstudio in Zaandam heb ik verschillende tomaten of tomatenproducten geproefd. Omdat ik graag wilde weten waar je de lekkerste soep mee kunt maken. Diverse verse tomaten, uit blik gepelde en blokjes en ook tomatenpuree soorten. En als snel proef je wat zoet is en zuur smaakt. Door de verschillen te proeven weet je

Lees meer
Blog – 9 februari 2017

7 tips om meer smaak in je gerecht te krijgen

Tegenwoordig wordt er zoveel toegevoegd aan producten dat de unieke smaak van het product naar de achtergrond verdwijnt. Hoog tijd om producten die nu op het schap in de supermarkt of bij de bedrijfscatering in het koelvak liggen onder de loop te nemen. Door met de juiste ingrediënten, kwaliteit en aandacht te koken heb je de beste basis voor een heerlijk gerecht.

Lees meer
Blog – 9 februari 2017

Gebruik jij de app van Questionmark al?

Het idee werd in 2013 door Greenpeace als ‘droomproject’ ingediend bij de Nationale Postcode Loterij. Met de 7,5 miljoen die Questionmark kreeg werd een app ontwikkeld. Hiermee wil Questionmark de consument bewust maken hoe een product gemaakt wordt. Deze gratis app geeft door het scannen van het product informatie over wat het productieproces doet het

Lees meer
Boekrecensies – 6 februari 2017

Het Wildplukkookboek

Heel trendy: het in het wild oogsten van eetbare bloemen, bladeren, naalden, stengels, wortels en sap van planten. Honderden planten. Professionele wildplukker Edwin Florès schreef er een boek over (Het grote wildplukboek). Zijn tweede boek is inmiddels uit, Het Wildplukkookboek. Daarin presenteert Florès per maand van tien favoriete pluksels uit het bewuste jaargetijde twee recepten.

Lees meer
Keuken & zo – 5 februari 2017

Aardbeien frozenyoghurt

Van bevroren diepvriesfruit maak je in 5 minuten een aardbeien frozenyoghurt. Je maakt het met kant en klaar bevroren fruit of je vriest zelf bijvoorbeeld doosjes blauwe bessen, bramen of frambozen direct na aankoop in. Aardbeien kan je ook goed invriezen, maak ze wel eerst schoon. Doe 250 gram aardbeien en 125 g frambozen in

Lees meer
Basisbereidingen – 31 januari 2017

Rucola pesto

Rucola pesto is een variant op de klassieke basilicumpesto. Je kunt ook een mix van beide maken. Home made; het is zo gemaakt en heerlijk. Je weet wat er in gaat en daardoor smaakt het zoooo lekker en puur. Met een keukenmachine is deze pesto zo gemaakt. Heb je de tijd en wil je het

Lees meer
Blog – 31 januari 2017

It’s all about the knife

Lekker koken is niet alleen de juiste ingrediënten inkopen en de lekkerste recepten koken. Als je in de keuken fijn aan het werk wilt zijn, zorg dan ook voor goede spullen om mee te werken. Pannen met een dikke bodem, goede koekenpannen, grote snijplanken, flexibele spatels en scherpe messen. Messen zijn zo belangrijk om plezierig te kunnen

Lees meer
Blog – 30 januari 2017

De natuur als supermarkt

Wildplukken – het oogsten van je maal uit de natuur – begint een rage te worden. Het klinkt romantisch. Maar naar de armoe van vroeger willen we natuurlijk niet terug en voor onze gezondheid hebben we de apotheek en drogisterij. Dus waarom die zucht om in het groen te scharrelen? Laten we het erop houden

Lees meer
Keuken & zo – 26 januari 2017

Plantaardige meringue

    Van een restje bruine bonen vocht maak je eenvoudig een plantaardige meringue. ook geschikt voor mensen die een ei-tolerantie hebben. Bekijk hier de video en klik hier voor het recept  

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer