In een boterkoek- of mesjesvorm bak je, zoals de naam al doet vermoeden, boterkoek. Je gebruikt hem dus alleen maar om boterkoek in te bakken! Maar waarom kun je een boterkoek niet gewoon in een lage taartvorm bakken? Doordat boterkoek veel boter bevat plakt de koek na het afkoelen vast aan de bodem van de vorm. En een lauwe boterkoek uit een vorm nemen is geen goed idee. Omdat de koek als hij nog warm is vrij zacht is en makkelijk in stukken breekt. In deze speciale boterkoekvormen zit een strip, het ‘mesje’, dat je kunt ronddraaien, dit ‘mesje’ zorgt ervoor dat de boterkoek niet aan de bodem vastplakt en je de koek, na het afkoelen, makkelijk uit de vorm kunt nemen. Ze zijn er in verschillende maten maar altijd ongeveer 2½ cm hoog. Boterkoek- of mesjevormen kun je bij huishoudwinkels voor onder een tientje kopen. Klik voor het recept van deze lekkere boterkoek hier.
Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!