RESTAURANT
Weekend Parijs afsluiten met een Bretonse brunch
Ik doe het graag: op vrijdag naar Parijs; zondag herboren terug. Vanaf halverwege vrijdag tot zondagochtend lacht Parijs je toe. Maar wat doe je op zondag als je bent uitgecheckt uit het hotel? Rondhangen op Gare du Nord tot de Thalys zijn deuren opent? Je kunt je tijd beter besteden.
Geen ontbijt in het hotel. Boek voor een Bretonse brunch vanaf 11 uur zondagochtend bij Chez Casimir, 5 minuten lopen van Gare du Nord. De voorgerechten staan hoog opgetast op een tafel. Rijen toetjes blinken in een vitrine. Tussendoor krijg je drie warme gerechtjes uit de keuken geserveerd. Laatst waren dat mosselen gestoomd in witte wijn. Een kruidenomelet. En een stoofpotje met varkensvlees op de heerlijkste aardappelpuree, met mosterd, die ik ooit at.
Nog meer aanmoediging nodig? De voorgerechten bieden ruime keus uit vlees, vis, groenten/vegetarisch. Wulken. Bloedworst en zelfgemaakte paté. Salades van gemarineerde, zachte zalm of makreel met wortel. Inktvis als een engeltje op de tong. Salades met (geraspte) biet, selderij, komkommer. Met linzen en kikkererwten. Een smeltende Mont d’Or kaas in zijn houten verpakking. Hompen boerenbrood.
De toetjes? Bretonse rijstpudding, andere puddinkjes, taarten, koekjes, fruit.
En dit alles voor 30 euro per persoon. Inclusief water, exclusief koffie, thee of andere drank.
Wat let u?
Chez Casimir, Rue de Belzunce 6, Tel. 33+ 148782880