Heerlijke zomer in Frankrijk
Ik geniet op het ogenblik van een paar heerlijke weken zomer in Frankrijk. Op ons eigen rustige plekje in een klein gehucht in de Périgord. Even alles loslaten, de boel de boel laten. Niet over werk hoeven nadenken, geen recepten en andere werkzaamheden. Hoewel… ook hier draait mijn leven om eten. Het eten komt als
Lees meerPop-up
Een eigen restaurant? Ik heb er jarenlang stilletjes van gedroomd, en velen met mij. Maar het komt er niet van. Het ontbreekt je aan zelfvertrouwen en geld. En je ziet een eindeloze meute brullende beren op de weg. Er zijn genoeg televisieprogramma’s die je leren hoe je moet bakken, tuinieren en klussen. Tot mijn groot
Lees meerPindakaas, een waar pindakaasfeest!
Gisteren riep onze Fleur, hulp en toeverlaat bij het posten van alle recepten, weetjes en blogs op de homepage van onze site, jij moet morgen toch een basisrecept en recensie posten…? Oeps, helemaal vergeten. Dus als de wiedeweerga heb ik een van mijn favoriete nieuwe kookboeken van de stapel getrokken! Pindakaas is een leuk kookboek
Lees meerIs witlof een echte wintergroente?
Witlof ligt het jaar rond bij de groentespeciaalzaken en supermarkten in het schap. Vreemd als je bedenkt dat witlof vroeger een echte wintergroente was. Een tweejarig gewas dat in mei werd gezaaid in de koude grond en in de herfst werd geoogst. De wortel van de plant moesten dan een nieuwe plant gaan vormen, de
Lees meerHeerlijke alcoholvrije cocktails
Voor deze zomer zie ik een nieuwe trend ontpoppen: heerlijke alcoholvrije cocktails. Ze worden steeds vaker geschonken op het terras. Bij jou thuis ook? Waarom ook eigenlijk niet, het is best een gezellig en goed idee. Hieronder ga ik je inspireren om zelf deze zomer heerlijke cocktails zonder alcohol als aperitief te serveren. Je kunt
Lees meerZevenblad pesto, uit de tuin geplukt
De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, kruiden, kaas, knoflook en olie. En de variaties van pesto zijn oneindig, of je nu als kruid of groente, basilicum, de blaadjes van een bosje radijs, peterselie of zoals in dit geval zevenblad gebruikt. Hetzelfde geldt voor de kaas,
Lees meerBon Appétit, het foodmagazine uit Amerika
Dit keer geen boekrecensie, maar een recensie van het zomernummer van Bon Appétit, een foodmagazine uit Amerika waar ik jaren op geabonneerd ben geweest. Nu kreeg ik het zomernummer weer in handen en dat maakt me weer heel blij. De foto’s zijn goed en de variatie van onderwerpen en receptuur geven je meteen de kriebels
Lees meerDAT IS NOG EENS ANDERE PASTA
We weten niet beter dan dat pasta gemaakt wordt van tarwe. Maar die zekerheid is nu omver geworpen. Want tussen al die traditionele pastasoorten staan tegenwoordig ook allerlei vaak felgekleurde pastasoorten die niet van tarwe, maar gedroogde peulvruchten gemaakt worden. Of soms ook van – zwarte – volkorenrijst of kastanjes. Deze nieuwe pasta’s vind je
Lees meerUit in eigen land: oliemolen De Zoeker
Het hele team van Uit de Keuken van 8 houdt ervan om op culinaire ontdekking te gaan. Soms is dat vanwege een culinair congres, soms voor een bepaald merk, en soms omdat we allemaal heel erg nieuwsgierig zijn en die ene culinaire proeverij niet mogen missen of dat nieuwe restaurant absoluut willen bezoeken. Op die
Lees meerDe allerfijnste raspen
Als mij gevraagd wordt naar mijn favoriete keukenhulpje dan roep ik meestal volmondig mijn Microplane raspen. Ik vind dit echt de allerfijnste raspen die te koop zijn! Deze raspen van worden gemaakt van roestvrij staal en met een laser. Ze worden niet alleen uitgesneden maar ook nog eens geëtst. Hierdoor worden het als het ware
Lees meerBAKKEN MET HAVER
Bakken met haver is het resultaat van het goede voornemen van Natascha van der Stelt om haar gezondheid op te krikken door eens een maand geen tarwe en suiker te eten en toch de trek in iets lekkers niet kunnen bedwingen. Die maand geen tarwe en suiker eten werden ruim twee jaar en Natascha voelt
Lees meerVegan is zo gek nog niet!
Vegan is een hot item! Lees mijn blog Iets om over na te denken van 12 januari en je weet dat ik vegetarisch en ook vegan eten een warm hart toedraag. Ik ben zeg maar 80% vegetarisch en 20% even niet en dat bevalt prima. Tot een paar jaar geleden at ik op vegetarische dagen
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer