Blog

Zevenblad pesto, uit de tuin geplukt

De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, kruiden, kaas, knoflook en olie. En de variaties van pesto zijn oneindig, of je nu als kruid of groente, basilicum, de blaadjes van een bosje radijs, peterselie of zoals in dit geval zevenblad gebruikt. Hetzelfde geldt voor de kaas,

Blog

Zevenblad pesto, uit de tuin geplukt

De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, kruiden, kaas, knoflook en olie. En de variaties van pesto zijn oneindig, of je nu als kruid of groente, basilicum, de blaadjes van een bosje radijs, peterselie of zoals in dit geval zevenblad gebruikt. Hetzelfde geldt voor de kaas,

Zevenblad pesto, uit de tuin geplukt

De basis van voor het bereiden van een pesto is simpel: een mengsel van geroosterde noten/zaden, kruiden, kaas, knoflook en olie. En de variaties van pesto zijn oneindig, of je nu als kruid of groente, basilicum, de blaadjes van een bosje radijs, peterselie of zoals in dit geval zevenblad gebruikt. Hetzelfde geldt voor de kaas, Parmezaan is altijd goed, maar in combinatie met Pecorino of een andere geraspte stevige kaas, gaat het ook lukken om een pesto te maken. De originele pesto is en blijft de pesto met basilicum, maar zoals gezegd, varieer er goed op los.
Ik word altijd een beetje gek van het zevenblad dat elke keer weer in de tuin opduikt en daarom verwerk ik een deel in een heerlijke pesto. Daarbij blijkt ook nog dat zevenblad goed voor de werking van je nieren is, en calcium en vitamine A en C bevat. Aan de slag dus.

zevenblad (minimaal twee flinke handen)
geraspte Parmezaanse kaas (zelfde hoeveelheid aan gewicht als zevenblad)
1 tot 2 el walnoten (in stukjes) of pijnboompitten
1 teen knoflook, gehakt
olijfolie
Was het zevenblad en haal de blaadjes van de steel. Hak de walnoten fijn en rooster de walnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de blaadjes samen met wat zout en versgemalen peper in de keukenmachine en maal grof.
Meng er dan kort de Parmezaanse kaas, noten en knoflook door.
Laat de motor nu draaien en giet er langzaam zoveel olijfolie door tot je een mooie smeuïge pesto hebt.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *