Blog

Blog – 23 oktober 2018

Veggielovers to be!

Ben jij al flexitariër? Zou je het willen worden? Een veggielover to be. Het is minder ingewikkeld dan je denkt. Het is een mindset! Wanneer je besluit om minder vis en vlees te eten dan ga je vanzelf meer groente en andere plantaardige producten eten. Je kunt er in het begin voor kiezen om het

Lees meer
Blog – 11 oktober 2018

Ik wil terug naar Japan

De afgelopen twee weken was ik in Japan en ik ben behoorlijk door het land geraakt. Zowel de cultuur als het eten waren voor mij een overweldigende ervaring. Vanaf de eerste dag heb ik genoten van alle mooie dingen die ik heb gezien en gegeten. Het begon al in Kyoto waar we ons diner aan

Lees meer
Blog – 4 oktober 2018

DINEREN AAN DE GRACHT

Aan tafel bij van Loon Janny van der Heijden en Museum Van Loon Dit prachtige boek is uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling Dineren aan de gracht die van 5 oktober 2018 tot 14 januari 2019 te zien is in Museum van Loon . Dit museum is gevestigd in het dubbele grachtenpand Keizersgracht 672 in

Lees meer
Blog – 1 oktober 2018

De wondere wereld van recepten maken

Als tijdens gezellige feestjes lekkere hapjes rondgedeeld worden, komt het gesprek vaak op leuke recepten. En steevast volgt dan de vraag aan mij, hoe ik dat toch doe, al die recepten verzinnen. Dat is niet zo makkelijk te beantwoorden. Het is gewoon mijn vak, maar recepten ontwikkelen is ook mijn lust en mijn leven. Ik

Lees meer
Blog – 20 september 2018

Hemelse hapjes

Gisteren straalde de zon boven landgoed Zonnestraal in de Hilversumse bossen. Daar vond de uitvaart plaats van mijn getalenteerde nichtje Lotte. Tweeëndertig was ze. Lotte stond op het punt om naar haar wijngaard in Zuid-Afrika te gaan. Ze viel dood neer naast haar reistassen. Ik hielp haar het restaurantwezen in, maar zij overvleugelde mij en

Lees meer
Keuken & zo – 19 september 2018

Nieuwe groente inspiratie

Steeds vaker worden dierlijke eiwitten voor groene eiwitten vervangen. Nieuwe groente inspiratie is altijd fijn. Als je het éénmaal in je hoofd hebt is het ook niet zo ingewikkeld. Zelf merk ik dat het meer een mindset is. Om te beginnen kies bij de groenteman lekker veel groente. Laat je elke dag door je eigen

Lees meer
Blog – 14 september 2018

De kweepeer, een smakelijke en veelzijdige vrucht

Door de warme zomer is de kweepeer iets eerder plukrijp dan normaal gesproken. Net als bij Nelleke in de tuin waar ze nu al bijna geplukt kunnen worden. Deze heerlijk geurende, zeer smakelijke en veelzijdige vrucht verdient beslist wat extra aandacht op onze site. De kweepeer komt oorspronkelijk uit het gebied rond de Kaspische Zee.

Lees meer
Keuken & zo – 7 september 2018

Mijn boom met kweeperen raakt al bijna de grond

Het is algemeen bekend dat fruit- en notenbomen het ene jaar veel fruit of noten geven en dan het volgend jaar weinig. Althans dat hoor ik elk jaar weer, maar of het waar is? Ik lees het nergens. Vorig jaar had ik een gigantische oogst van wel drie kweeperen. Pff…, weinig dus. Maar dit jaar

Lees meer
Blog – 4 september 2018

Wauw paarse bloemkool mam!

Wauw paarse bloemkool mam! “Wauw mam”, zeiden de meisjes toen ze deze paarse bloemkool bij de groothandel zagen liggen. Vraag aan je groentespecialist om er één mee te nemen. Anders kun je ook een witte of groene Romesco bloemkool gebruiken. Lekker veelzijdig deze ‘gewone groente’; rooster de roosjes circa 20 minuten in de oven met

Lees meer
Basisbereidingen – 31 augustus 2018

Dragonazijn zelf maken een aanrader!

Misschien komt het door deze geweldige zomer of misschien voelt de dragon, die ik dit voorjaar in mijn pas aangelegde ‘eetbare’ tuin plantte,  zich gewoon enorm thuis op zijn zonnige plekje. In nog geen drie maanden tijd groeide het ieniemienie plantje uit tot een enorme bijna woekerende struik, waar niet tegenop te eten valt. Dragon

Lees meer
Blog – 23 augustus 2018

Een koekjes experience in een klein plaatsje in Zwitserland

Onderweg van Frankrijk naar Zwitserland, neem ik de binnendoor route omdat het weer niet zo geweldig is en ik daardoor wat minder haast heb. Ja,ja, dat was een rare gewaarwording na een ongenadig heet Frankrijk, gewoon een dag regen. Ik rijd via Bern en Luzern richting de Walensee. En opeens passeer ik in Trubsachen in

Lees meer
Basisbereidingen – 23 augustus 2018

Mosselen bereiden: de basis

Keuze Ik houd van grote vlezige Zeeuwse mosselen en van die lekkere kleine Franse exemplaren, de moules de Bouchot. Daarnaast zijn de wat meer zilte – grotere – moule de Bouzigues uit Frankrijk (zeker rauw) niet te versmaden. In Frankrijk liggen die vaak op een plateau de fruit de mer. Overigens eet ik ook onze

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer