Mijn boom met kweeperen raakt al bijna de grond

  Posted on   by   Geen reacties

Het is algemeen bekend dat fruit- en notenbomen het ene jaar veel fruit of noten geven en dan het volgend jaar weinig. Althans dat hoor ik elk jaar weer, maar of het waar is? Ik lees het nergens. Vorig jaar had ik een gigantische oogst van wel drie kweeperen. Pff…, weinig dus. Maar dit jaar hangt hij ongenadig vol en de takken raken bijna de grond. Ik weet al dat ik een paar recepten zeker ga maken: kweeperen likeur, kweeperen chutney, ik doe ze nog een keer als groente in de oven en waarschijnlijk ook nog een paar potjes jam. Maar deze hoeveelheid ga ik absoluut niet opmaken en in het kader van delen, en weggooien is zonde, zet ik bij mij in de tuin een trap en al wat geplukte kweeperen in het weekend van 22 en 23 september. Dus… ben je een fan van kweeperen en in de buurt van Breukelen, kom ze gewoon langs halen op de Stationsweg 19, en maak er het lekkerste recept van. Wie weet tot dan.


Author: Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk (1950), tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld, ontwikkelde zij o.a. Het Blue Band Basis kookboek voor Unilever en produceerde zij een serie Chinese Chef Kookboeken voor Albert Heijn. In haar dagelijks leven verdeelt zij haar tijd tussen het bedenken en realiseren van verschillende culinaire projecten en het creëren van de jaarlijkse PINC Conferentie over de kracht van inspiratie, creativiteit en innovatie. Wat veel mensen met de Franse keuken hebben, heeft zij met de Amerikaanse keuken. Haar meest recente kookboeken, in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, gaan over gezond eten in de breedste zin van het woord. Ze is op alle culinaire vlakken thuis: van het editen van kookboeken, het opzetten van een culinaire biologische markt, het organiseren van een food gerelateerd congres tot het ontwikkelen van culinaire concepten voor events.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *