Blog

Mijn boom met kweeperen raakt al bijna de grond

Het is algemeen bekend dat fruit- en notenbomen het ene jaar veel fruit of noten geven en dan het volgend jaar weinig. Althans dat hoor ik elk jaar weer, maar of het waar is? Ik lees het nergens. Vorig jaar had ik een gigantische oogst van wel drie kweeperen. Pff…, weinig dus. Maar dit jaar

Blog

Mijn boom met kweeperen raakt al bijna de grond

Het is algemeen bekend dat fruit- en notenbomen het ene jaar veel fruit of noten geven en dan het volgend jaar weinig. Althans dat hoor ik elk jaar weer, maar of het waar is? Ik lees het nergens. Vorig jaar had ik een gigantische oogst van wel drie kweeperen. Pff…, weinig dus. Maar dit jaar

Mijn boom met kweeperen raakt al bijna de grond

Het is algemeen bekend dat fruit- en notenbomen het ene jaar veel fruit of noten geven en dan het volgend jaar weinig. Althans dat hoor ik elk jaar weer, maar of het waar is? Ik lees het nergens. Vorig jaar had ik een gigantische oogst van wel drie kweeperen. Pff…, weinig dus. Maar dit jaar hangt hij ongenadig vol en de takken raken bijna de grond. Ik weet al dat ik een paar recepten zeker ga maken: kweeperen likeur, kweeperen chutney, ik doe ze nog een keer als groente in de oven en waarschijnlijk ook nog een paar potjes jam. Maar deze hoeveelheid ga ik absoluut niet opmaken en in het kader van delen, en weggooien is zonde, zet ik bij mij in de tuin een trap en al wat geplukte kweeperen in het weekend van 22 en 23 september. Dus… ben je een fan van kweeperen en in de buurt van Breukelen, kom ze gewoon langs halen op de Stationsweg 19, en maak er het lekkerste recept van. Wie weet tot dan.

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *