Steeds vaker worden dierlijke eiwitten voor groene eiwitten vervangen. Nieuwe groente inspiratie is altijd fijn. Als je het éénmaal in je hoofd hebt is het ook niet zo ingewikkeld. Zelf merk ik dat het meer een mindset is. Om te beginnen kies bij de groenteman lekker veel groente. Laat je elke dag door je eigen koelkast inspireren. Volg de seizoenen, dan krijg je al snel zin in iets wat je al een tijdje niet hebt gegeten. Bedenk dat wat je er mee zou willen maken. Zo had ik laatst een pompoen over in de koelkast en daar kwam met wat groente uit eigen tuin dit gerechtje uit. Eet er een lekker stuk zuurdesem brood bij. Schil de pompoen, snijd in stukken en kook in ca. 15 minuten gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine enkele minuten tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer met knapperige rauwe groente zoals paarse bloemkool (plus de jonge blaadjes aan de onderkant van de bloemkool), gekleurde tomaatjes&wortels, plakjes rauwe zomer bietjes, gepickelde plakjes komkommer, bleekselderij&radijsjes met blad en alle andere rauwe groente die je lekker vindt. Cheftip; heb je een microplane rasp en een paarse bloemkool rasp deze dan over het gerechtje en drizzle er nog wat extra vierge olijfolie overheen.
Groenten en fruit bewaren
Hoe kun je het beste groenten en fruit bewaren in de koelkast? Het allerbeste is natuurlijk om je producten zo kort mogelijk te bewaren. Zo blijven alle vitamine, mineralen en voedingswaarde behouden. Supermarkten denken graag met de consument mee als het gaat om duurzaamheid. Onlangs kwam ik deze herbruikbare zakjes zakjes voor groente en fruit tegen.
Lees meerStress in de supermarkt; herkenbaar?
Wat eten we vanavond? Stress in de supermarkt; herkenbaar? Voor veel mensen is het dagelijks weer een terugkomend verhaal. Wat zetten we op tafel? Zeker als je kinderen hebt die snel muiten. Of als je een drukke dag hebt gehad en met een vol werk hoofd door de winkel loopt. Een aantal dagen van de
Lees meerZelf saus maken.. zonder jus
Zelf saus maken In restaurantkeukens staan uren, soms wel nachten lang potten en daarna pannen op het vuur met kalfsbotten of karkassen om jus de veau te maken of een krachtige kippenfond. Hiermee maken ze in het restaurant vaak hun saus bij je hoofdgerecht. Ga je thuis koken dan wil ik zelf niet altijd de
Lees meer