Tips & tricks voor een vegetarische barbecue
Vegetarisch barbecueën met veel lekkere verse groenten is hot. En dat is niet voor niets want een barbecue-maaltijd zonder vlees of vis is gezond, heel lekker en makkelijk. Veel groenten, paddestoelen en fruitsoorten smaken bovendien nog intenser als ze worden geroosterd en alles wat er aan natuurlijk lekkers in zit, blijft er ook in. Zowel
Lees meerOnbeperkt genieten met Pasen
Van tevoren weet ik het al, dat wordt weer een kilootje erbij met de Paasdagen. Te lekker, te gezellig en te veel. Ik houd namelijk van eieren en alles wat daarbij past. De ‘Eggs Benedict’ zijn mijn favoriet. Ik begon het weekend nog keurig met hardlopen op zaterdag. De grote chocolade paashaas die je kon
Lees meerAsperges
Het nieuwe seizoen voor asperges is weer begonnen. Hoe fijn is het om nieuwe inspiratie voor witte en groene asperges gebundeld in één boek te hebben. Zelf begin ik het seizoen met klassiek gekookte asperges met beenham of zalm, ei en peterselieboter. De eerste nieuwe aardappelen zijn er dan ook weer. Dit jaar heb ik
Lees meerCULINAIR BOLOGNA & MODENA…HERE WE COME!
Wie gaat er met ons mee op reis? Naar Bologna & Modena? Nelleke en ik zijn echt net terug en zijn super enthousiast. Er valt daar zoveel te ontdekken! Hier heet van de naald het verslag van het voorwerk dat we voor jullie gedaan hebben: De eerste dag struinen Nelleke en ik urenlang door smalle
Lees meerLelijk eten – Wouter Klootwijk
Als je iets anders wil maken dan iets dat op vlees lijkt, maak het dan in ieder geval mooi! Waarom maak je het niet aantrekkelijk? Gerenommeerd foodjournalist en tv-maker Wouter Klootwijk laat in zijn bijdrage voor Uit de Keuken van 8 zien hoe lelijk eten er soms uit kan zien. Klootwijk zal ons met enige
Lees meerHemelhoog door het glazen plafond heen: kok Anne-Sophie Pic
Niets dan lof voor de BBC, de zender met culinaire programma’s van hoogste kwaliteit. Zoals Masterchef the Professionals, de jaarlijkse afvalrace waarin een ploeg jonge Britse koks strijdt om de titel. De beste drie moeten vlak voor de finale nog een meesterproef doen in een fameus restaurant in het buitenland. Ze kwamen dit jaar terecht
Lees meerSalade – 100 recepten voor eenvoudige salades en dressings
Salade recepten schrijven is een heel dankbaar onderwerp door de frisse kleuren ziet het er in beeld altijd mooi uit. Salades zijn meer dan groene blaadjes sla, daar begint het nieuwe kookboek van Janneke Philippi mee. Een nieuw seizoen, nieuwe inspiratie en een nieuw boek. Dit is precies wat je nodig hebt na de donkere wintermaanden. Door
Lees meerKees in de (walnoten)olie
Biologische walnootolie van Augustin’s is de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Het is een beetje verslavend en ik probeer me in te houden. Maar telkens als ik de keuken in kom kan ik me moeilijk bedwingen om niet toch weer een mini-lepeltje van deze walnootolie te snoepen en dan leuk de verschillen in smaak,
Lees meerGenieten bij brasserie Carstens
Het leuke van Amsterdam en andere grote steden is dat er met enige regelmaat nieuwe restaurants openen. Soms zijn het pareltjes en soms zijn ze weer weg voordat ik de tijd heb gehad om er te gaan eten! Anderhalve maand geleden opende Carstens Amsterdam zijn deuren. Veel Amsterdammers zullen het verhaal van Carstens en zijn
Lees meerMijn Sheet Pan is een winnaar!
De Sheet pan is mijn favoriete keukengerei op het moment. Een Sheet Pan is een bakblik van staal met een laagje aluminium eromheen. Heel makkelijk schoon te maken, in verschillende maten te koop en hij trekt krom bij warmte en ook weer recht na afkoeling. Het is gewoon meer dan een bakblik en dat komt
Lees meerYoVeggieWorld meets Surströmming
YoVeggieWorld meets Surströmming ik noem het zo omdat deze heftige rotte vis toch echt wel lekker gemaakt wordt door het met veel groente, gekookte aardappels en flatbread te serveren. Dat was mijn mindset om het toch nog enigszins lekker te krijgen voordat ik het gegeten had. Vorig jaar waren we op reis in Zweden. Gewoon
Lees meerTomatenpuree; blikje of tube?
Tomatenpuree is een smaakmaker bij uitstek. Te koop in kleine blikjes en de laatste tijd ook weer in tubes. Met een lepel tomatenpuree geef je allerlei gerechten in een handomdraai meer cachet. Dat komt doordat tomatenpuree de vijfde smaak umami in zich heeft, die voor meer smaaknuance en diepgang zorgt. Een lepel tomatenpuree brengt een
Lees meerBlijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.
lees meer