Genieten bij brasserie Carstens

  Posted on   by   Geen reacties

Boerenkool Caesarstyle

Het leuke van Amsterdam en andere grote steden is dat er met enige regelmaat nieuwe restaurants openen. Soms zijn het pareltjes en soms zijn ze weer weg voordat ik de tijd heb gehad om er te gaan eten!

Anderhalve maand geleden opende Carstens Amsterdam zijn deuren. Veel Amsterdammers zullen het verhaal van Carstens en zijn buurman Verburgt wel kennen. En ken je het niet dan toch zeker wel de twee oude pandjes waar de twee heren woonden ten tijde van de bouw van het Victoriahotel.

Carstens is gevestigd in het Victoriahotel en omschrijft zichzelf als een stadse brasserie. Met Maik Kuijpers (ex Librije) als concept-chef wordt er gekookt met mooie en eerlijke producten van voornamelijk Nederlandse bodem. Vanzelfsprekend wordt er met de seizoenen meegekookt. Door de korte lijntjes met de boeren en vissers uit eigen land worden de gerechten bereid met kakelverse ingrediënten. Tot zover eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Maar dan, de gerechten, stuk voor stuk mooi bereid en zo lekker dat je blij bent met het brood van bakker Maarten zodat je echt tot het laatste drupje kunt genieten van de sauzen en dressings. Om de dungesneden gele biet en de knapperige boerenkool Caesar style met ansjovis, gepocheerd ei en amandel werd temet gevochten aan onze tafel. Maar ook de Hollandse garnalen geserveerd in het hart van een kropje sla en de kalfstong met gebakken langoustine met rode biet en zure room waren echt verrukkelijk! En dat waren nog maar de voorgerechten.

Als hoofdgerechten kwamen er zachtgegaarde wang van Baambrugse big, een mooi schelvisgerecht, een stukje langzaam gegaarde nek van Kamperlam met gezouten boerenyoghurt en een geweldige burger op brioche met piccalilly op tafel. Met bijgerechten als stamppot van Opperdoezer Ronde met dragon, rode biet met mierikswortel en verse kruiden, spruiten aan de steel en perfecte frieten.

Ook de dessert blonken uit in geraffineerde smaken en combinaties. De Kniepertjes met Tony’s Chocolonely en het oud brood met custard waren mijn favorieten.

De chefs, hebben het in hun vingers en weten hoe ze hun gasten moeten verwennen! De sfeer is goed, de zwarte brigade vriendelijk en kundig en het interieur is chique en stijlvol. Kortom Amsterdam is een pareltje rijker, lekker dicht bij het Centraal Station zodat ik ook nog eens kon genieten van de mooie wijnen, van wijnmakers met een Nederlandse connectie, die bij al dit lekkers geserveerd werden.

Carstens Amsterdam, Hasselaerssteeg 1 1012 MB Amsterdam, carstensbrasserie.nl


Author: Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

Marijke Sterk – eigenaar van Marijke’s Media Keuken, culinaire duizendpoot, receptschrijfster, redacteur en kookboekauteur met een passie voor lekker koken, fotografie en eten uit de natuur. Kookt bij voorkeur het jaar rond uit eigen moestuin. Maar ook met het SEO-proof maken van recepten kan ik je helpen. Wil je meer weten ga dan naar mijn website www.mmk.nl en bezoek bijvoorbeeld mijn receptenpagina of broodblog!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *